Nobis Hotel Copenhagen
© Foto Joakim Lloyd Raboff

Nobis Hotel Copenhagen

Nyöppnade Nobis Hotel Copenhagen är Scandinavian’s allra senaste designhotell. Det här är ett stilrent hotell med minimalistisk men oerhört smakfull inredning, kanonläge intill populära Glyptoteket, Tivoli och bara ett par kvarter från Hovedbanegård och med en ung, entusiastiskt team som verkligen ser till att du trivs under din vistelse.

Hotellet, som öppnade för bara ett par månader sedan i ett nyrenoverat och mycket pampigt Klassicistisk hus från början av 1900-talet, har, precis som Hotel Clara i Stockholm, renoverats och inretts med fingertoppskänsla av mästerarkitekten Gert Wingårdh på Wingårdhs.

Den pågående trenden med små, supereffektiva receptioner och nästintill obefintlig lobby, hittar du även här. Men till skillnad från på dom flesta andra hotell jag besökt på sistone, har man här insett värdet med en sk Guest Relations Manager som tar aktiv del i gästernas välbefinnande och löser både stora och små problem som kan uppstå direkt.

Så var t ex fallet med belysningen i vårt vackra rum där någon i inredningsteamet verkar bokstavligen ha drabbats av kopplingsfel och gjort det lite extra besvärligt att reglera lampor och ljusstyrka i rummet. Trots flera försök, blev jag faktiskt inte helt på det klara på hur multifunktionella strömbrytarna fungerade. En vanlig dimmer hade kanske varit att föredra här. Hotelledningen är väl medvetna om problemet och kommer att åtgärda detta snart, lovades det.

Rummens smakfulla inredning håller mycket hög kvalité och den generösa takhöjden och stora fönster (i original från förra sekelskiftet) skapar ett rymligt och inbjudande intryck. Dessutom: jag tycker att jag sover alltid mycket bättre med lite takhöjd. Extra pluspoäng för att man satsat på badrumsaccessoarer från Byredo Bal D’Afrique!

Nobis Hotels restaurang och bar ligger längst ner i huset. Här fortsätter inredningens kompromisslösa kvalité och smakfullhet att både imponera och inspirera. Från trapphusets översta våning ända ner till restaurangens entré hänger dussintals små kulörta lyktor som skiftar färg. Lite som mängder med små maneter som flyter på olika nivåer. Jätteläckert!

Den intima bar-loungen bredvid matsalen är perfekt för att slinka in för en cocktail eller två. Och sitter man bara i fåtöljerna och undviker barstolarna, slipper man också den lite trista utsikten in mot det stökiga köket.

Frukosten, som serveras i den ljusa matsalen, erbjuder mycket av det där lilla extra som åtminstone jag uppskattar: färskpressade juicer, fräscha frukter, kallrökt lax, nybakad surdegsbröd och kanske allra mest unikt, perfekt mogna avokados. Har nog aldrig sett det i en frukostbuffé tidigare.

För alla vi som älskar genomtänkta detaljer, som t ex bra läsbelysning och el-uttag vid varje sängsida och uppskattar hotell som bjuder på en uppenbar kärlek till smakfull, minimal design och välkomponerad färgsättning (mycket av hotellets väggytor bjuder på varma blågråa och olivgröna nyanser) och längtar efter genuint vänliga och omhändertagande hotellpersonal, är Nobis Hotel Copenhagen ett alldeles självklart val när du besöker danskarnas mysiga huvudstad nästa gång.

Boka Nobis Hotel Copenhagen

Restaurant
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Table
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Breakfast
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Frukost
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Nobis trappa
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Lampa
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Nobis rum
© Foto Joakim Lloyd Raboff
skrivbord
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Lampa
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Bathroom
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Lobby
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Nobis Copenhagen
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Bikes
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict 
Glykoteket
© Foto Joakim Lloyd Raboff

Bredvid Nobis Hotel Copenhagen ligger ett av Köpenhamns vackraste muséeum, Glyptoteket, www.glyptoteket.dk

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.