1 Hotel Brooklyn Bridge © Image Courtesy 1 Hotel Brooklyn Bridge

1 Hotel Brooklyn Bridge

Hotellet med en av New York bästa utsikter! Jag bodde i ett Bridge King Room och från mitt rum hade jag en helt fantastiskt utsikt över Brooklyn Bridge. Bron känns så nära och på kvällen är det en helt magiskt upplevelse när man ligger i sängen och ser ut över den upplysta glittrande bron.

Andra rum har utsikt över Downtown Manhattan och frihetsgudinnan.

Genomgående för 1 Hotel Brooklyn Bridge är det gröna inslaget. Det första man möts av är en stor, grön vägg med växter och i hotellrummet var det inslag av mossa och andra växter i badrummet. 1 Hotel Brooklyn Bridge är 100% drivet av vindkraft och mer än hälften av inredningen är från återvunnet material. Den ekologiska nyckelkortet till rummet är gjort av återvunnet cederträ. Hotellet har också samarbetat med Brooklyn designers som står för mycket av inredningen. Regnvatten sparas för att bevattna parken under sommaren och de har ett “Triple Clear Water” filtrering system för kranvatten och badrummet. Bäst på rummet var en kran i hallen där man kunde fylla en vattenkanna med dricksvatten. Så smart! De flesta rummen är små men med stora fönster och smart förvaring så känns det inte så trångt.

Känner man för att se en film finns en biograf med plats för 50 personer, ett gym med yoga studio och varje rum har även yoga mattor. På taket finns en takbar, en liten pool och naturligtvis en strålande utsikt över Brooklyn Bridge och Manhattan.

Utanför hotellet ligger fina promenadvänliga Brooklyn Bridge Park, DUMBO området (Down Under Manhattan Bridge) och East river.  Det blir en skön kontrat att komma hem till hotellet från allt kaos på Manhattan. Mina favoritkvarter, Brooklyn Heights ligger precis bakom hotellet. Här kan jag vandra runt länge och beundra de vackra brownstone husen.

Boka 1 Hotel Brooklyn Bridge

1 Hotel Brooklyn Bridge © Image Courtesy 1 Hotel Brooklyn Bridge 1 Hotel Brooklyn Bridge © Image Courtesy 1 Hotel Brooklyn Bridge 1 Hotel Brooklyn Bridge © Image Courtesy 1 Hotel Brooklyn Bridge 1 Hotel Brooklyn Bridge © Image Courtesy 1 Hotel Brooklyn Bridge 1 Hotel Brooklyn Bridge © Image Courtesy 1 Hotel Brooklyn Bridge Charlotte Raboff © Foto Elle Raboff Brooklyn Heights © Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict Har alltid drömt om bo i ett brownstone hus. Vill flytta in direkt! Cafe Cloe © Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict En favorit, by Chloe, vegansk restaurang i SoHo – www.eatbychloe.com New York © Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict Butchers Daughter © Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict Massor med god mat hittar du på The Butcher’s Daughter, en vegetarisk restaurang i Nolita – www.thebutchersdaughter.com Manhattan Bridge © Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict Street Art © Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.