Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare. På Reseplanerare sidan hittar du olika typer av boende, flyg, tåg, hyrbil, buss och mycket mer information som gör reseplaneringen lättare.

Booking

Booking

Bästa hotellbokningssidan med största utbudet av alla typer av hotell, Bed & Breakfast, lägenheter, budgethotell och resorts. Lägsta priserna och du betalar direkt till hotellet. Ingen bokningsavgift.

Airbnb

Airbnb

Jag tycker Airbnb är bäst när det gäller att hyra lägenheter. Händer det något så har du 24/7 support och de har alltid varit snabba att hjälpa till om det har varit något som inte stämmer. Det känns tryggt! Bra med reviews från andra gäster och transparent upplägg. Tips! Zooma in i kartan så kan du se adressen och husnumret.

Hostelworld

Hostelworld

Vill du hitta ett billigt boende så har Hostelworld det största utbudet med vandrarhem över hela världen. Du hittar också mycket inspiration och tips om olika ställen runt om i världen. Tänk på att många hostels också har privata rum med badrum så det är inte bara sovsalar.

Agoda

Agoda

Uppstickaren bland hotellbokningssajterna som har största utbudet med hotell i Asien. Nu även i hela världen. Ibland kan du hitta hotell som är biligare än Booking så det kan vara värt att söka på Agoda också.

TrustedHousesitters

TrustedHousesitters

Hemsidan för alla hundälskare som gärna vill passa en hund under semestern och samtidigt få ett semesterboende. Ett unikt och annorlunda sätt att upptäcka världen på.

Hundvänliga Hotell

Hundvänliga Hotell

Min andra hemsida, helt dedikerad till hundägare. Här hittar du över 1 200 Hundvänliga Hotell, Bed & Breakfast och vandrarhem i Sverige. Du ser vad det kostar och var på hotellet hunden får vara med.

Courchsurfing

Couchsurfing

Här bor du hemma hos någon och det är ett mer personligt sätt att resa på för du kommer in i en lokalt sammanhang med en gång. En community känsla och ett kul sätt att få nya vänner.

Byta Boende

Home Exchange

Home Exchange

Den största hemsidan med flest hem att välja på om du vill byta boende. Här finns över 450 000 hem. När du har bestämt dig för att byta hem med någon får du aktivera ditt medlemskap för $150, avgiften är per år. Support 24/7.

Love Home Swap

Love Home Swap

Populär hemsida om du vill byta boende och få en mer personlig semester. Du kan söka på mer än 20 000 hem i över 100 länder. Olika prisnivåer för ditt medlemsskap. Från €108 per år. Du kan testa gratis i två veckor.

Tips för ett lyckat husbyte

1. Hemförsäkring & tillstånd
Se över vad som gäller vid uthyrning i din hemförsäkring. Bor du i hyres- eller bostadsrätt behöver du också tillstånd av din värd/förening.

2. Berätta för dina grannar
Kan vara bra att berätta för dina grannar att du gjort ett byte och vem som kommer att bo hos dig.

3. Var öppen och flexibel
Tänk igenom vad det är som ingår och inte. Bättre att stämma av ordentligt innan ni gör bytet. En öppen och flexibel dialog är alltid bra.

Hyrbil

Discover Cars

Discover Cars

Bästa hyrbilssidan. Discover Cars har låga priser och jämför priser från väldigt många olika hyrbilsföretag. De har support 24/7 och gratis avbokning. Discover Cars tar med alla kostnader i priset så det skall inte dyka upp någon extra avgift.
Du kan enkelt sortera resultatet baserad på en mängd olika faktorer. Jag tycker att Discover Cars gör det lätt att hitta bilen du vill hyra!

Hyr en husbil eller husvagn

RV Share

RV Share

RV Share har största utbudet med husbilar i USA och tänk vilka fantastiska naturupplevelser du får med en husbil här. Du kan få husbilen levererad till din destination. Finns även husvagnar.

Gosee

GoSee

En av dom största företagen med husbilar och du kan hyra ditt rullande semesterhem i New Zealand, Australia, Canada, USA och England. Support 24/7.

Sök flygtider och avstånd

Flight Connections

Flight Connections

Bästa hemsidan när du vill se vilka flyg som trafikerar en sträcka och hur ofta dom går. Du kan filtrera din sökning på ett flygbolag, direktflyg, med ett stop eller två stopp. Man ser också när ett flygbolag börjar trafikera en sträcka.

Rome2Rio

Rome2Rio

Utmärkt sida när du vill veta hur du bäst tar dig mellan två destinationer, hur lång sträckan är och hur lång tid det tar. Du ser resultatet för flyg, buss, tåg och bil. Visar också vilka bolag inom respektive färdmedel som trafikerar sträckan.

Mitt tips!

Boka alltid din flygbiljett direkt med flygbolaget. Resebyråerna tar ut avgifter för att beställa special mat, sittplats, extra bagage vilket också flygbolaget gör men det blir billigare med flygbolaget och enklare om du vill ändra.

Du får också mycket bättre hjälp vid förseningar och inställda flyg när biljetten är bokad direkt med flygbolaget.

Åka buss

VY Buss

Vy Buss

Vy Bus4you är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige. Bekväma bussresor till låga priser. Stora och sköna skinnfåtöljer, med WiFi (4G) och eluttag vid varje säte. Toalett på alla bussar. Flygplatstransfer och resor mellan olika städer.

Flixbuss

Flixbus

Prisvärda och bekväma bussresor i hela Europa, totalt 2 500 resmål i 35 länder. Flixbuss har gratis WiFi, eluttag, bekväma säten och ställbara ryggstöd samt toalett ombord.

Big Bus

Big Bus Tours

Ett härligt sätt att upptäcka en stad på. Framförallt när man har gått mycket eller har ont om tid. Hop-On, Hop-Off sightseeing turer i storstäder med buss. Erbjuder turer i alla storstäder.

Tåg, Båt & Taxi

Omio

Omio

Alla dina resealternativ på en plats. Det är väldigt smidigt att boka tåg över hela Europa men även i Canada & USA.
Hos Omio hittar du över 1000 pålitliga resepartners för tåg, bussar, flyg, färjor och flygplatstransfers, vilket gör det väldigt lätt att planera din resa.

TT Line

TT Line

Färjelinje som utgår från Trelleborg och som tar dig och bilen till kontinenten. TT-Line går till tyska Östersjöhamnarna Travemünde och Rostock, den polska hamnorten Swinoujscie samt Klaipeda i Litauen.

Finnlines

Finnlines

Inte bara till Finland som man kanske kan tro. De avgår från Malmö - Travemünde och Kapellskär - Åland - Nådendal. Husdjur och bilar kan bokas också.

Viking Line

Vikingline

Med Vikingline kryssar du till Visby, Höga Kusten, Ystad och Bornholm, alla väldigt trevliga destinationer. Du kan njuta av 3-4 dagars långkryssning och spännande utflykter i land samt goda middagar.

Gotland

Destination Gotland

Härliga Gotland. Här kan du se mina hotelltips och du kan ta dig till Gotland med färja från Nynäshamn och Oskarshamn. Både bil och hund får följa med på båtarna.

Tågbokningen

Tågbokningen

Alla tåg i Sverige på ett ställe. Du kan boka SJ Tåg, MTR Express, Öresundståget och alla andra större tågbolag i Sverige. Du jämför alla tåg i Sverige och många bussar med en enda sökning.

Eurail

Eurail

Tågluffa med ett Interrail pass. Här kan du välja mellan 33 länder - 1 biljett och hela 40 000 destinationer.
Interrailpasset gäller i 4 dagar upp till 3 månader. Du kan också välja ett tågpass bara för ett land.

Trainplanet

Trainplanet

Säljer också Interrail och dom samarbetar med och säljer tågbiljetter från över 100 reseoperatörer i Sverige och Europa. Förslag på trevliga tågresor i Europa finns på hemsidan.

Uber

Uber

Så mycket bättre än taxi. Du ser vart bilen är, priset är redan klart och du betalar via appen. Inga missförstånd vart du ska åka. Du kan också välja mellan olika storlekar på bilen och om du har din hund med dig. Du kan dela resan med en kompis, dela på betalning och du kan dela din rutt med någon som en säkerhetsåtgärd för dig.

Bla Bla

BlaBlaCar

Den här tjänsten finns i över 22 länder och du åker med någon som ska åt samma håll som du. En community tänk där man kan ta med någon på sin resa istället för att åka ensam. Du kan se information om den som kör och deras ratings och den som du skall åka med kan se information om dig.

Boka en upplevelse

Devour

Devour Tours

Här hittar du massor med härliga mat & dryck turer som du gör med andra i små grupper och med duktiga guider. Du besöker bara unika och lokala ställen och det finns något för alla matintresserade.

Context

Context

För resenärer som älskar att lära sig mycket och här kan du göra det med duktiga guider. De är experter som har PhD och MA i historia och Context erbjuder privata turer eller i små grupper.

Get Your Guide

Get your Guide

Här finns ett stort utbud med alla typer av sightseeing turer över hela världen. Support 24/7 och massor med intressanta turer att välja mellan.

Smarta resetjänster och produkter

Book Beat

BookBeat

Bästa böckerna just nu! Ladda ner i mobilen, smidigt när du skall ut och resa.
Här finns böcker för alla åldrar och smaker - välj bland romaner, deckare, barnböcker, biografier, feel good eller från dina personliga boktips som du hittar i appen.

Flight Radar

flightradar24

Här kan du följa alla flighter som är uppe i luften just nu. Klicka på ett flygplan så ser du flygplanstyp, flight nummer, flygbolag och en massa annan information. Du kan också söka direkt på ett flight nummer. Svindlande många flygplan ovanför vissa städer och runt de stora flygplatserna. Det är två svenska killar som ligger bakom tjänsten.

Flyghjälp

Flyghjälp

Flyghjälp hjälper flygpassagerare med att säkra ekonomisk kompensation för flygförseningar, inställda flyg och överbokningar. De är experter på områdets juridik och står för kommunikationen med flygsällskapen, som kan vara restriktiva med att utbetala kompensation.

Google Maps

Google maps

Bästa hjälpen på resan. Kolla upp vad som finns runt ditt hotell eller på utflykten. Du kan sortera på kaféer, restauranger, apotek etc. När du hittat ett ställe kan du se hur många ratings och läsa reviews. Mycket bättre än Tripadvisor. Du kan också spara ställen i olika listor som du kan dela med andra om du vill.

Resväskor

Resväskor

Köp din resväska tryggt och billigt. Hos Resväskor.se hittar du allt du kan tänkas behöva för resan. Här fyndar du prisvärda resväskor och reseaccessoarer till rätt pris med blixtsnabba leveranser. Märken som Bric's, Epic, Titan, Cavalet, Samsonite och American Tourister.

Priority Pass

Priority Pass

Få tillgång till massor med flygplatslounger. Smart medlemskort om du inte flyger i business klass men ändå vill kunna njuta av en flygplatslounge. Ett Priorty Pass är väl investerade pengar med tanke på hur dyrt det är på flygplatser. Dom har över 1300 lounger över hela världen.

Reseplanerare

När du  bokar via en del av länkarna på den här sidan får jag en liten provision. Det påverkar inte ditt pris men jag tjänar en liten slant. Tack!
Har du något tips på en bra resetjänst så berätta det gärna. Maila mig charlotte@hotelladdict.se

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.