Pool
© Foto Joakim Lloyd Raboff

137 Pillar Suites & Residences

Om man som jag älskar att bo på olika typer av hotell – från pampiga lyxställen till små, personligt inredda boutiquehotell, finns vad jag vet ingen bättre stad att göra det på än Bangkok. Här finns så mycket att se, göra och äta att jag gärna återkommer minst en gång om året.

Det öppnar nya hotell i den thailändska huvudstaden precis hela tiden. Senaste tillskottet i det övre skiktet är 137 Pillars Suites & Residences som ligger en bit in på Soi 39 i Sukhumvit-området vid BTS-stationen Phrom Phong.

Efter att ha bott på mer än 30 av Bangkoks bästa hotell hade jag rätt stora förväntningar när taxin körde fram till maffiga skyskrapan som hyser 137 Pillars. Och jag blev heller inte besviken – för så fort man kliver in i lobbyn möts man av alldeles fabulöst påkostad inredning med en sober, smakfull färgsättning.

Om det finns något jag uppskattar med ett hotellrum – utöver en magisk utsikt – är när det finns riktigt gott om utrymme. Vid incheckningen valde jag därför att uppgradera mitt ursprungliga rumsval till en Residence på 65kvm. Att ha två rum känns oerhört lyxigt. Vistelsen blir så mycket enklare när man har gott om plats. Här hade jag dessutom ett litet kök där jag kunde förvara frukt och annat, ett ordentligt bord som arbetsplats och ett rejält badrum med både dusch och badkar.

Och med fönster från golv till tak i sovrummet och en rymlig balkong i vardagsrummet, kunde jag njuta ordentligt av den mäktiga utsikten över Bangkok från 20e våningen.

Ett hotellrum funkar som en oas för mig. Det är där man landar efter att ha varit ute och jobbat under en dag. Och i mitt rum kände jag verkligen att jag kunde koppla av. All praktiska prylar som t ex uttag vid båda sängsidorna, mörkläggningsgardiner, bra läsbelysning och en jätteskön säng med mjuka sängkläder och stora, härliga kuddar.

Det finns två fina infinity-pooler på 137 Pillars. En större på 26e våningen som alla gäster har tillgång till (där finns också en liten barnbassäng) och en på själva taket som man kan utnyttja om man bor i en av hotellets sviter. Från taket får man en häftig 360-gradersutsikt över precis hela Bangkok!

Invid poolen på 26e våningen finns cocktail- och poolbaren, Marble Bar, mysiga Leonowens Club, the Jack Bain’s Bar and Cigar Divan, och restaurangen Nimitr. Alla läckert inredda och oerhört inbjudande. Min middag på Nimitr bestod av en god fiskrätt som jag avnjöt invid fönstret och en förtrollande utsikt över “Änglarnas stad”.

Värt att notera är att det på 26e våningen också finns ett stort, fint rum med soffor, skrivbord och duschar som man har tillgång till efter utcheckningen. Superpraktiskt att utnyttja före man åker ut till flygplatsen.

På 6:e våningen finns ett litet bemannat gym med några moderna löpmaskiner och andra träningsredskap, inklusive boxningsäck och yogamattor.

Frukost

Nere vid lobby hittar du Bangkok Trading Post Bistro & Deli, restaurangen där bl a frukosten serveras. Och det är just frukosten som jag måste bjuda på lite konstruktiv kritik om. För både frukostens komposition och serveringen når inte i närheten av dom fem stjärnor som hotellets ambitionsnivå strävar mot.

Under mitt veckolånga besök tyckte jag att det var mest kaos under frukosten. Förutom att personalen springer omkring utan någon som helst organisation eller strategi för hur man skall placera, serva och duka av efter sina gäster, verkar dom allra flesta sakna grundläggande kunskaper i engelska. Dessutom tycker jag inte att man skall ha serveringspersonal med akut inflammatorisk acne. Jag lider verkligen med dom, men det måste väl ändå finnas andra arbetsuppgifter där mathantering inte är i fokus?

Bufféns förhållandevis påvra och snåla utbud måste också ses över. Pyttesmå kladdiga ostbitar som knappt går att skära, ingen lax, inga vita bönor i tomatsås, knappt några färdigskurna grönsaker och bröd som är skuren i så tjocka skivor att dom knappt ryms i brödrosten.

Att som 5-stjärnigt hotell i ett land där frukt finns i överflöd inte erbjuda färska juicer är bara pinsamt. Om jag hade varit GM för 137 Pillars hade jag tagit ansvariga för F & B ordentligt i örat.

137 Pillars har siktat skyhögt och nått fram på många sätt. Det här är definitivt ett lyxigt hotell – men inte ett lyxhotell.

För trots att den förhållandevis unga personalen är alert, service-minded och vänlig (som nästan alltid på thailändska hotell) saknade de flesta lite av kunskapen och erfarenheten som jag tycker man kan förvänta sig av ett hotell med så höga ambitioner. Hotellet har visserligen inte varit öppet så länge (februari 2017). Så jag får väl ge det en ny chans längre fram.

Lobby
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Blommor
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Trädgård
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Restaurant
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Takbar
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Marble Bar
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addictpool
© Foto Charlotte Raboff, Hotell AddictCabanas
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Bil
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Bangkok Trading
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Kakel
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Sala
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Orkideer
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Utsikt
© Foto Joakim Lloyd Raboff

Utsikten från vårt rum

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.