Florens

25hours Hotel Piazza San Paolino

Designhotellet 25hours Hotel ligger på lilla torget Piazza San Paolino mitt i Florens gamla stan. Redan när man kliver upp för entrétrapporna och in genom två pampiga ytterdörrar märker man att det här hotellet har satsat på ett helt unikt koncept.

Och trots att det kanske ser ut att spreta åt alla håll stilmässigt, känns all den härligt tokiga inredningen självklar och genomtänkt. Roligast med konceptet är hur konsekvent genomförd den är i receptionen, matsalen, innergården och kanske framförallt på rummen.

Boende

Vi bodde i rum 205 som förutom den galet roliga inredningen var både bekväm och praktisk att vistas i under några dagar.

Vi hade en jätteskön dubbelsäng, stort badrum och liten soffa nedanför tv:n och intill minibaren. Dessutom hade rummet en balkong där vi kunde sitta och njuta av ett glas kall prosecco i eftermiddagssolen.

Frukost

Frukosten på 25hours Hotel äter man i den pampiga och ljusa matsalen där prunkande palmväxter och stora, gula halvcirkelformade soffor väntade. Frukostbufféns utbud var rejält tilltagen och vi saknade inget.

Möjligtvis tog det ibland lite lång tid att få kaffet serverad. En kanna med bryggkaffe hade varit en enkel lösning på det i-landsproblemet…

Vid vissa av borden finns till och med eluttag, om man skulle vilja sitta kvar och jobba en stund efter frukosten.

Även om hotellet designmässigt är så långt man kan komma från att vara traditionell, håller servicen ändå en mycket hög nivå – utan att det kändes stelt eller tvunget.

Läget

25hours Hotels läge är helt perfekt. Alldeles intill torget Piazza San Paolino finns flera mysiga kaféer, restauranger och kvartersbarer som inte bara vänder sig till turister. Och från hotellet är det riktigt nära till floden och många av Florens mest intressanta attraktioner.

Fototips: För en magiskt vacker vy över Florens vid solnedgången, vandra uppför kullen på andra sidan floden till Piazzale Michelangelo.

Foton: Joakim Lloyd Raboff  & Hotell Addict. Fler bilder av vackra Florens hittar du här → www.raboffphotography.com/florence/

25hours Florence
Florens
Florens
Florens
Florens
Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.