Levante – powered by Playitas

En härlig och aktiv semester på Apollos Sporthotell Levante – powered by Playitas på Rhodos

Dom allra flesta förknippar Apollo med rätt så traditionella charterresor till klassiska turistdestinationer, Men det visar sig att reseföretaget också har flera sporthotell i sortimentet. Ett av dom finns vid en vacker strand på grekiska ön Rhodos.

Levante Powered by Playitas (även kallad Levante Beach Resort) är främst inriktad på gäster som söker en solsemester med fokus på hälsa, träning och sport.

Förutom allt man bör kunna förväntas sig av ett fyrstjärnigt charterhotell, t ex flera pooler, en strand med solstolar, lite underhållning och ett par barer, erbjuder Levante precis det vi var ute efter: att kunna träna, jobba och njuta av god mat under en vecka i solen.

Aktiviteter

Hotellet erbjuder ett enormt utbud av olika träningsaktiviteter. Dom allra flesta ingår i paketet, inklusive alla gruppass och ledarledda klasser. Men det finns också en del aktiviteter som kostar, dit hör t ex segling, SUP, vattenskidor/wakeboard/jetski och kayakpaddling.

På Levante kan man också anlita privatinstruktörer i bl a tennis och padel och även hyra träningsytor och utrustning om man t ex är där i en större grupp.

Bland alla sport- och träningsaktiviteter finns:

• sju (7!) olika pooler varav en 25-metersbassäng speciellt för att att simma laps, en liten avsedd för nedkylning (c:a 11C), en endast för vuxna och en inomhusbassäng vid gymet.
• flera dagliga gruppträningspass utomhus.
• dagliga spinningpass (utomhus vid stranden)
• dagliga cykelturer i grupp på mountainbikes alternativ roadbikes
• ett stort och välutrustat inomhusgym med både vikt- och cardiomaskiner samt frivikter.
• ett stort utomhusgym (WOD Box/Crossfit box)
• olika yogapass
• gruppcoaching i padel 1-2 timmar/dag
• gruppcoaching i tennis 1-2 timmar/dag + bana & utrustning
• grupplöpning (joggingrundor, kartor mm)
• dagliga guidade cykelturer på olika nivåer: Landsväg, MTB och Gravel
• basketträning,
• fotbollträning
• öppet vatten-simning (på egen hand)
• beachvolleyboll

Den goda maten

Buffén som dukas fram tre gånger om dagen i Levantes stora, ljusa restaurang – med sittplatser både inomhus och utomhus – är fenomenalt bra med ett generöst urval av internationella rätter och flera ur den grekiska husmanskosten.

Maten är vackert presenterad och av rätterna vi smakade var alla mycket goda. Inte minst imponerade den stora variationen av fisk- och skaldjur, vegetariska alternativ, sallader, oliver, krämig fetaost, frukter och desserter. En särskild eloge till Levantes val av kaffemaskiner som var både snabba och bryggde osedvanligt gott kaffe för en kaffeautomat.

Förutom det enorma utbud av aktiviteter och den smarriga maten vill jag också nämna Levantes supertrevliga personal. Både dom som jobbar för Apollo (svenska, danska eller norska träning-och utflyktsledare) och kanske framförallt hotellets egen personal i restaurangen, i butiken, där man bokade aktiviteter och det alltid glada teamet i receptionen. Inte alla, men många av alla dessa vänliga människor kom från Rhodos.

Vi utnyttjade det inte denna gång, men bredvid gymet har hotellet även ett Spa med flera behandlingsalternativ.

Hotellrummet

Det finns många olika rumskategorier på Levante. En del hotellrum ligger i tvåvåninghus på väg ner mot stranden medan andra finns i hotellets huvudbyggnad. Rummet vi bodde i (2047) var förhållandevis stor och utrustad med både dusch och badkar, balkong, sköna sängar, minibar och gott om plats för kläder.

Vill du ha en trevligare utsikt så välj ett rum med havsutsikt och inte ett rum/lägenhet med “ej specificerad utsikt”

Rummets utsikt mot bergen i bakgrunden och tennis- och padelbanorna i förgrunden var väl inte superkul men vi vande oss efter en dag. Städningen funkade jättebra och var noggrant utförd av vänlig städpersonal.

Du behöver inte vara särskilt sportig för att uppskatta och njuta av en eller två veckor på Levante. Men om du vill testa ett nytt sätt att semestra på med fokus på hälsa och välbefinnande snarare än att bara slappa vid poolen, sippa paraplydrinkar och lapa sol, är Levante definitivt ett hotellkoncept jag kan varmt rekommendera.

Och jobbar du på distans är det här verkligen ett bra alternativ. För det finns gott om ställen att jobba, både i lobbyn och i barens stora lounge som på dagarna var alltid tom. Dessutom är hotellets wifi-anslutning riktig snabb och stabil.

Levante Powered by Playitas har verkligen ett bra koncept med balans mellan allt vi behövde under en mer aktiv semester. Vi funderar redan nu på att återkomma nästa vår!

Så bra vattengympa pass!! Härlig träning som kändes.

Bästa starten på dagen. Varje morgon motionssimmade jag i den här poolen. Sådan lyx att det fanns en pool bara för det.

All mat var jättegod, frukosten fick bästa betyget.

Här blev det många svettiga pass med utsikt över havet.

Kanske det bästa spinningpasset jag har kört. Bra att kunna följa passet via appen och underbart att cykla vid havet med den utsikten.

Vi lånade cyklar vid några tillfällen, perfekt för ännu mer motion och möjlighet att utforska omgivningen.

Man blir alltid lycklig att vara nära havet.

Bästa poolen.

CharlotteJag satte och jobbade några timmar varje dag och det var snabb wifi. Tacksam att kunna förena jobb och träning i en sådan här fin miljö. 

Images: © Charlotte Raboff |Hotell Addict

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.