Bambu Ibuku
© Image courtesy of Bambu Indah

Bambu Indah

Bambu, det magiska träslaget som är den snabbast växande plantan i världen. Det är min absoluta favorit växt och för några års sedan hade jag möjlighet att besöka den vackra bambuskogen Arashiyama utanför Kyoto.

Bambun odlas helt organiskt och utan bekämpningsmedel. Det är ett levande material så när man bygger med bambu blir varje hus unikt. Det finns runt 1000 arter av bambu och den växer i alla slags klimat, från kalla bergsområden till tropiska regioner

På Bali, i Ubud som ligger i mitten av ön finns ett helt magiskt hotell, Bambu Indah,  som är bara byggt med bambu.

Bambu Ibuku
© Image courtesy of Bambu Indah

Vilken magisk utsikt över risfälten man har från den här terassen!

Bambu Ibuku Bambu Ibuku Bambu IbukuBambu IbukuBali© Image courtesy of Bambu Indah Bambu Ibuku
© Foto Joakim Lloyd Raboff, Hotell Addict
Den vackra bambuskogen Arashiyama utanför Kyoto


Elora Hardy grundade Ibuku 2010 som bygger hus av bambu och hållbara möbler. Ibukus design kan upplevas på Bambu Indah och här berättar Elora i ett TED talk hur det gick till när hon startade sitt företag Ibuku. Hennes bror, Orin har byggt Indah Garden som förser hotellets restaurang med grönsaker och kryddor. Han specialiserar sig på att bygga trädgårdslandskap som är vackra och ätbara.
Deras föräldrar John & Cynthia Hardy har ett smyckesföretag men också en helt fantastisk skola, Green School i Ubud som är helt byggd i bambu. Här får eleverna fokusera på att jorden skall bli en bättre plats att leva på och hur vi bäst kan fokusera på att skapa återvinning och hållbarhet i allt vi gör.

Boka Bambu Indah

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.