Björholmen

Björholmen Marina på Tjörn

Låt mig börja med att säga att Björholmen Marina på Tjörn gav oss flera alldeles magiska naturupplevelser. Den gamla fiskebyn nära hotellet omges av flera små vikar, skär och mjuka, runda klippor. Att vandra längs kustnära stigar och njuta av dom fina omgivningarna var både mäktigt och bjöd på många minnesvärda stunder.

Miljön i denna del av Bohuslän är så otroligt avkopplande att den är i sig värd att besöka. Och trots att Björholmen Marina på Tjörn är ett relativt stort hotell med en rejäl småbåtshamn, var det ändå överraskande lugnt under vår vistelse i slutet av juni, någon vecka innan industrisemestern hunnit börja.

Vi bodde i rum 111, ett ljust, medelstort hörnrum med en stor uteplats. Våra sängar och särskilt de mjuka lakanen var riktigt sköna. Badrummet, även om det var ganska stort, skulle kanske behöva några hyllor så att man kan lägga sin nessecär.

Rummets läge var kanonbra. Det tog oss inte mer än tre minuter att nå den mysiga havsbastun och ännu mindre för att komma till hamnrestaurangen. Vid bastun finns en badbrygga och här får man ett helt underbart bad i det salta vattnet.

Vi åt en skaldjurssoppa och en räksmörgås på restaurangen en kväll och båda var helt ljuvligt goda!

Frukostbuffén hade ett perfekt urval av gott bröd, små varmrätter och pålägg. Kaffet var både starkt och nylagat.

Måste ge ett särskild omnämnande till det unga teamet på Björholmens Marina på Tjörn. Utan undantag var de alla genuint trevliga, konsekvent vänliga och alltid hjälpsamma. Dom satte lite extra guldkant på vår tid där!

Högst rekommenderbart.

Havet

Hav

Badbrygga

Konst

Joakim & Charlotte

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.