Casa Céu

Casa Céu är ett vackert litet hotell i den pittoreska staden Olhão, Portugal. Denna charmiga stad ligger i hjärtat av Algarve-regionen och är känd för sina färgglada fiskebåtar, vita hus och traditionella marknader.

Casa Céu (betyder “Himlens hus” på portugisiska) är en lugn och chic oas i ett vackert vitt hus fullt av historia som har omvandlats till ett bohemiskt boutiquehotell. Njut av långa soliga dagar på öarna, lata eftermiddagar på takterrassen och upplev den fantastiska solnedgången och stjärnklara himlen.
Kom ensam, kom med en vän eller kom hit med din kära partner. Det är den perfekta oasen för dig som vil njuta av ett vackert inrett litet hotell. Det drivs av Lara and Dario som är mycket gästfria.

Frukosten är något alldeles speciellt, gjord med mycket kärlek och goda ingredienser.

Andas in den salta luften, promenera längs strandpromenaden omgivna av sanddynerna och det kristallklara vattnet.

Känner du för att var kreativ så kan du boka in dig på en workshop i att dreja, eller en matlagningskurs.

Olhão är en charmig stad  i Algarve-regionen, längts söderut i Portugal. Denna fiskeby har en rik maritim historia och erbjuder besökare en autentisk upplevelse av det portugisiska kustlivet.

En av stadens främsta sevärdheter är den berömda fisk- och skaldjursmarknaden, där man kan uppleva den livliga atmosfären och mängder av färsk fisk och skaldjur. Här kan man även prova läckra lokala delikatesser och få en inblick i den lokala matkulturen.

Olhão har bevarat sin traditionella charm med sina smala gränder, vitkalkade hus och karakteristiska kupoler. En promenad längs stadens gator ger en känsla av att resa tillbaka i tiden och uppleva dess rika historia.

Stadens närhet till Ria Formosa naturpark gör den till en perfekt bas för naturälskare. Parken erbjuder vackra sandstränder, laguner och våtmarker som är hem för en mängd olika fågelarter. Det är en idealisk plats för att utforska naturen genom vandringar, fågelskådning och båtturer till de omgivande öarna.

Olhão är bara 15 minuter med bil eller tåg från Faro. Flyger du till Algarve är det till Faros flygplats du kommer till.

De trevliga ägarna Dario & Lara

Images: © Casa Céu

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.