Boutique hotell i Paris

7 charmiga Boutique hotell i Paris

Paris är staden som man inte kan sluta att drömma om, har man väl varit här en gång vill man gärna tillbaka. Det är en av Europas vackraste städer med ett enormt utbud av magnifik arkitektur, museum, gallerier, underbara kvarterskrogar, bästa caféerna, magnifika parker och underbara små butiker. Här finns verkligen något för alla, allt från kultur och sevärdheter till den bästa shoppingen och fina kulinariska upplevelser.

Bästa tid att besöka Paris är från mars – oktober då klimatet är mest behagligt men en shopping- eller en kulturweekend till Paris kan man göra under alla årstider tycker jag. Kanske det bästa med Paris är att det finns så många charmiga hotell. Här är 7 noggrant utvalda Boutique hotell i Paris.

Hotel Panache

Hotel Panache

Mycket trevligt hotell i hörnet av Rue du Fauborg Montmatre och Rue Geoffroy Marie, inte långt från Grands Boulevards. Snyggt inredda rum med läcker belysning och art-deco känsla i badrummen. Café Berry X Panaxhe är det perfekta stället för frukost, brunch, fika eller middag. En Honesty Bar finns också och även en skön läshörna med böcker, tidningar och magasin.

Hotel Henriett

Hotel Henriette

Bohemisk och charmigt litet hotell på en kullerstensgata i Mouffetard området. Uteplatsen är så fin och rummen är väldigt mysiga. Känns lite som att komma hem till en vän. Alla rum är personligt inredda med olika tapeter. Ta nytta av deras City-concierge för de bästa tipsen och om du vill boka bord. Härifrån har du 10 minuters promenad till de Latinska kvarteren.

Hotel Bienvenue

Hotel Bienvenue

I det eleganta arrondissement 9 ligger Hotel Bienvenue, inrett med blommiga tapeter eller pastellfärger, välj vad du föredrar när du bokar. Genomgående varma färger och vackert svart och vitmönstrat stengolv. En liten charmig oas till innergård där du kan njuta av godsaker från Hotel Baren. Det finns också en restaurang. Härifrån har du 10 minuters promenad från varuhuset Galeries Lafayette och 15 minuter till Opera Garnier.

Hotel Paradis

Hotel Paradis

Med ett bra läge halvvägs mellan Gare du Nord tågstation och Opéra Garnier hittar du Hotel Paradis. Inspirerande shopping hittar du på närliggande Grands Boulevards och ett stort utbud av teatrar. Metron dig direkt till Notre-Dame, Saint-Germain och Montmatre. I deras Reading rum hittar du ett stort utbud av tidningar och magazine, vanligt på många hotell i Paris och ett mycket trevligt inslag. Rummen är snyggt och stilrent inredda.

Hotel des Grandes Ecoles

Hotel des Grandes Ecoles

Ett litet paradis i hjärtat av de latinska kvarteren med en härlig trädgård, man kan nästan tro att man är ute på landsbygden. Här är det lugnt och tyst. Varje rum har Jouy tapeter, en tradition från 1700-talet med mönster som är eviga klassiker och som en gång i tiden tillverkades av Manufacture Royale de Jouy vid Versailles utanför Paris.

Hoxton

The Hoxton Paris

Hoxton hotellgrupp har sedan tidigare flera hotell i London ochUSA men det som ligger i arrondissement 2 är nog det vackraste, framförallt de svängda trapporna är ett mästerverk. The Hoxton Paris ligger på Rue du Sentier och härifrån når du lätt Jardin des Tuileries, Le Louvre, Musée d’Orsay och Marais kullerstensgator. Rummen på 4:e våningen har utsikt över Eiffel tornet så ett sådant rum hade jag valt. Det finns också en liten pool på taket.

Alla hotell i Paris

Här kan du se alla typer av hotell i Paris. Du bokar via Booking och får bästa pris. När du gör det får jag en liten provision, tack! (Det påverkar inte ditt pris)

Paris Pass

The Paris Pass

Planerar du att besöka flera muséum och sevärdheter kan det verkligen löna sig att köpa ett Paris Pass.

Du får tillgång till 75 attraktioner, inklusive Eiffel tornet. I Paris passet ingår också Paris Museum Pass och då har du gratis inträdet till 50 fantastiska muesum, som det ikoniska Lovreen och Musee d'Orsay.

Med The Paris Pass sparar du 50% av vad du skulle ha betalat in entréavgifter.

Bra böcker att planera resan efter

Parsi för Foodisar

Paris för foodisar

Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad.

229 kr → köp från Bokus

Don't be a tourist

Don't Be a Tourist in Paris

The Messy Nessy Chic Guide
This is the ultimate bible to Paris unknown. If you want to see Paris like it is in the movies, Nessy will show you the director's cut.

324 kr → köp från Bokus

City Guide

Cereal City Guide: Paris

It's a design-focused portrait of an iconic city, offering a distinctive look at the best museums, galleries, restaurants and shops.

179 kr → köp från Bokus

Reseplanerare

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem,  boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Boutique hotell i Paris

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.