Hotel Draken

Clarion Hotel Draken

Clarion Hotel Draken öppnade hösten 2023 och tornar över både klassiska Järntorget och Göta Älv i centrala Göteborg. Utsikten från vårt hörnrum (2401) åt två håll var fenomenal. Att ligga i sängen och njuta av utsikten mot Majorna, Linné, Johanneberg och Liseberg, för att inte glömma Feskekyrka, var häftigt. Särskilt för oss exilgöteborgare. Hissarna funkade mycket bra och trots rummets läge på 24e våningen och hotellets höga beläggning, var det aldrig någon väntetid vare sig upp eller ned.

Vi hade helt enkelt en helt suverän vistelse. Inte minst tack vare hotellets personal som gång efter gång bjöd på sig själva och gjorde allt för att se till att vi och andra gäster trivdes.

Av alla frukostbufféer jag ätit på i Sverige står den vi tog del av på Hotell Draken i en klass för sig. Omfångsrik, snyggt presenterad och välsmakande. Även här fanns duktig personal som, lagade a la minut, dukade av snabbt, fyllde på och såg till att hålla alla fat, grytor och korgar fräscha.
Frukostmatsalen på Draken är rejält stor och var ofta fullbelagd när vi åt där.

Men tack vare den både snygga och ljuddämpande inredningen var det aldrig någon plågsam nivå på ljudet eller trängsel när vi och ett par hundra andra gäster plockade ihop frullen.

Tyvärr blev det aldrig tillfälle att äta i varken lobbybaren eller högst upp på Brasserie Draken. Det får vi prova när nästa gång.

Däremot besökte vi det intilliggande och mycket välutrustade gymet Nordic Wellness. Gymet har ett samarbete med Hotell Draken vilket innebär att hotellets gäster tränar där kostnadsfritt.

Det finns många schyssta hotell i Göteborg och genom åren har jag bott på flera, både stora och små. Av dom större toppar Hundvänliga Hotellet Clarion Hotel Draken helt klart min lista.
Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.