Samui
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Detox och YogaCoreCycle

Koh Samui är ett kärt återseende. Första gången jag var där var för nästan 30 år sedan efter att ha bilat runt i Europa i 3 månader, och sovit i vår bil en Citroäng 2CV och efter det luffat runt i Indien i 6 månader. Efter det reste jag till Thailand och det var kärlek direkt. Bangkok var mitt första stopp och sen tillbringade jag 3 veckor på Koh Samui.
Sen dess har det blivit många besök, 2014 bodde vi på Samui i 6 månader och Elle gick på en internationell skola i djungeln bakom Lamai Beach.

Lamai
Detox program

Jag har velat åka på en Detox resa länge och Samahita Retreat på Koh Samui har fått mycket bra recensioner så nu är jag här. Att köra en detox några dagar, i mitt fall blir det 6 dagar är ett perfekt sätt att få en nystart, rensa ut gifter, toxiner och tungmetall ur kroppen. Jag äter väldigt nyttig mat och inget kött eller kyckling sedan några år tillbaka men det slinker ner lite för mycket choklad och bullar emellan åt så mitt mål med den här resan är att få en bra start till ett liv utan för mycket socker och att rensa ut kroppen.

Jag anlände på förmiddagen och började dagen med ett möte med min hälso coach Rebecca som gick igenom hela programmet. I det ögonblicket kändes det som var väldigt mycket information men det var mest för att jag var så trött och jetlaggad.

Kokosvatten
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Mitt mellanmål efter en timmes thai massage. Det ingår någon form av massage varje dag. Helt underbart!

Yoga

På kvällen tog jag en yoga klass och fick miso soppa och juice till middag. Var så trött att jag somnade vi åtta-tiden och vaknade inte förrän vid sex-tiden på morgonen.

Soppa
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Det här är lunchen som består av en spenatsoppa. Samma varje dag vilket blev rätt så enformigt.

Poolbild© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Poolen ligger precis vid stranden och det är aldrig fullt. Det finns också solstolar på stranden och vill man vara i skuggan har de en härlig lounge del för det.

Meditation
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

En timme meditation varje morgon och kväll.

Bastu© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

I detox programmet ingick det 30 minuter varje dag i en infraröd bastu. Den här typen av bastu förbättrar kroppens förmåga att svettas mer än en vanlig bastu så detox processen är tre gånger större i en infraröd bastu.

Det fanns olika bastu program att välja mellan, jag fick mest anti-ageing. Sen kunde man titta på Netflix så 30 minuter  gick fort.

Kaffe
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Varje morgon skulle man göra en tarmsköljning med kaffevatten som man fick med sig från Wellness centret kvällen innan. Det gör man i sitt eget badrum, på en gummimatta på golvet i duschen. Vilken syn!

Spinning
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Jag gillar ju spinning så det var perfekt att man kunde göra det. På morgonen var det en tyst spinning klass och på eftermiddagen var det med musik. Samahita har ett koncept som de kallar för YogaCoreCycle som ger dig en varierad och kul träning. Många sådana här ställen har bara yoga och det tycker jag blir för enformigt så den här mixen var perfekt.

Beach
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Stranden som heter Laem Sor Beach är lång och nästan öde. Det är väldigt få turister eftersom det nästan bara är privata lyxvillor vid stranden vilket är skönt. Det hade inte varit kul om det varit en typisk turiststrand med massor av hotell och strandrestauranger. Nu var det istället lugnt och tyst.

Flower
© Image Charlotte Raboff | Hotell AddictYoga© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Inte riktigt där ännu 🤣

Strandhund© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Det är så kul att studera hundarna som hänger på stranden. Varje hotell har sina egna hundar som har koll på vem som får gå förbi och vem som blir utskälld.

Entrance
© Image Charlotte Raboff | Hotell Addict

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.