Falsterbo Photo Art Museum

Falsterbo Photo Art Museum

Falsterbo Photo Art Museum är en pärla som jag fick nöjet att uppleva nyligen under en tur till den klassiska kustbyn Falsterbo, sydost om Malmö. 

Det första som slår en är att museets läge är alldeles magnifik. Utsikten genom träden ner till den för dagen vackert glittrande Östersjön och den långa sandstranden nedanför muséet skapade en nästan overkligt fridfull stämning. 

Den pågående utställningen med den tysk-australiska reklamfotografen Helmut Newtons verk var inte helt oväntat enastående. Den ger både nybörjaren och seriösa fans en bred samling av fotografens ofta provokativa motiv och vackert inramade kompositioner. Till skillnad från andra fotomuseer i Sverige är Falsterbo med all rätt stolta över att ställa ut Newtons originaltryck, inte bara affischer (som iofs finns att köpa i museets presentbutik). 

En annan höjdpunkt under besöket på Falsterbo Photo Art Museum var lunchen på museets restaurang. Maten var exceptionell god och vackert presenterad av krogens trevliga personal. Det satt verkligen perfekt med lunch efter att sett utställningen. 

Falsterbo Photo Art Museum är definitivt värt ett besök, för utställningen som håller hög internationell klass,, den goda maten och den magiskt vackra miljön som omger museet. 

Rekommenderas varmt! www.falsterbophoto.com

God mat hos Bistro Perspektiv

Hotelltips

Hotell Gässlingen

Hotellet är omgivet av havet och Skanörs byromantik och här har man byggt rummen varsamt för att passa in i korsvirkeshusens atmosfär, inte tvärtom. Alla rum är generösa i utrymme och varmt inredda i en romantisk och gemytlig gårdsstil.

Skanörs Gästgifvaregård

I ett korsvirkeshus på Mellangatan i Skanör på lagar Skanörs Gästgifvaregård mat efter årstiderna och erbjuder trevliga rum.

Palm Tree Hotel

Ett modernt personligt hotell i centrala Trelleborg som har en härlig småstadskänsla med bra shopping och ett varierat utbud av restauranger och nöjen. Trelleborg är ett utmärkt alternativ för den som vill kombinera stadsliv med bekvämt centralt boende och nära till fina utflykter utefter kusten.

Systrar & Bönor Bed & Breakfast

Bo i Trelleborg på ett mysigt Bed & Breakfast med ett eget kafé och Trelleborgs härligaste uteservering.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.