Hoi An

Hoi An

Nu har vi landat i Hoi An och börjat komma tillrätta. Vi bor hos en familj som hyr ut två fina rum bredvid deras eget hus. Känns så mysigt att bo nära dom och få lite inblick i deras vardagsliv. Vårt stora rum kostar bara 160 kr/natt.

Sist jag var i Hoi An var för 25 års sedan och har svaga minnen av hur fint jag tyckte att det var då. Nu blev jag helt överväldigad av denna vackra lilla stad. Vi blev nästan lite lätt stressade igår när vi var inne i den gamla delen och kunde inte sluta att fotografera precis allt trots att vi var super hungriga och trötta. Extra stressad var jag också då vi måste hitta ett mer permanent boende ganska omgående. Alltid lika jobbig situation och i sådana ögonblick kan jag tvivla på hur allt skall gå men den där jobbiga känslan brukar försvinna efter en god natt sömn.

För oss är boendet så oerhört viktigt. Känns det inte bra på något sätt så blir jag extremt frustrerad. Jag kan absolut inte bo i ett fult möblerat hus och sen är det förstås lika viktigt att det är en bra omgivning som känns säker. Här måste man också tänka på att det inte finns risk för översvämningar då vi är snart inne i regnperioden. Vissa delar av Hoi An blir lätt översvämmade. Inte kul att behöva vada i knähögt vatten, eller hur?

Till slut efter att ha fått moppe skjuts i regnet av ett uthyrningskontor hittade vi ett väldigt fint boende, mitt ute bland risfälten i en lugn del av Hoi An. Kanske för lugnt för oss men snyggt är det i alla fall och sen nära till mitt co-working ställe som jag tänkte sitta och jobba på – Hub Hoi An Tropical Co-working Space. Vi testar en månad och ser hur det känns.

Här cyklar man överallt vilket jag tycker är helt underbart. Precis som i Malmö, same same but very different 😂

Boka hotel i Hoi An

Hoi An

Vår trevliga host och hennes mamma.

Hoi AnHoi An

Godaste nudelrätten och mango smoothie till lunch för 15 kr

Hoi An

Runt Hoi An för att kolla på hus i regnet.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.