Copenhagen
© Images courtesy of Hotel D’Angleterre

Hotel d’Angleterre

Scandinavian har få fabulöst lyxiga hotell. Ikoniska hotell där extremt hög kvalité, god smak, personlig och professionell service finns där på ett naturligt, otvunget vis.

Hotel D’angleterre, mitt i Köpenhamn invid Kongen Nytorv, tillhör klubben, “Leading Hotels of the World” och var redan vid öppningen på nuvarande adressen 1795, ett av världens första lyxhotell.

Efter en omfattande makeover (för ett okänt antal miljarder danska kronor) öppnade hotellet i maj förra året igen med 30 sviter, 60 dubbelrum, en Champagnebar, gourmetrestaurang (en stjärna i  Guide Michelin) och en superlyxig spaanläggning.

Måste erkänna att efter en natt i ett av sviterna på D’angleterre, kändes det lite tungt att checka ut. Tänk om alla hotellrum bjöd på så mycket fantastisk komfort och utrymme!

Bara det stora, ljusa badrummet, utrustad med både rymlig dusch och stort badkar, var underbart att vistas i.  Toalettstolen var till och med utrustad med en liten lampa för nattliga besök. Så genomtänkt.

Hotel D'Angleterre
© Images courtesy of Charlotte Raboff, Hotell Addict

Svitens ena rum kombinerade plats för arbete och avkoppling med en vacker 3-sittssoffa, sammetsfåtölj med fotpall och ett stort skrivbord med uttag för USB-prylar och annat.

I sovrummet fanns det gott om garderober (bl a med extra kuddar) och förvarning för lite längre vistelser. 

Däremot saknade jag strykjärn och den som levererades av husfrun (efter bara några minuter) var i enklaste laget. Lite förvånande att man inte investerat i ordentliga grejor på den punkten. 

Sängkläderna var kanske inte dom mjukaste, men jag sov bra ändå i dom. Inte minst tack vare sängens underbart sköna madrass och kuddar. 

Spaanläggningen är ett av dom mest smakfulla jag besökt. Jag nöjde mig med att simma några varv i poolen men kan tänka mig hur skönt en timmes avslappningsmassage måste vara i den sobra miljön.

Pool
© Images courtesy of Hotel D’Angleterre

Intill den mysiga lilla lobby ligger gourmetkrogen Marchal, restaurangen där frukosten serveras. 

Och vilken frukost dom dukar upp på D’angleterre! Saknade absolut inget. Där fanns små nygräddade pannkakor med lönnsirap, krispigt, knaperstekta baconstrips och fluffiga, nybakade croissanter. Den perfekta cappuccino serverades prompt av en av matsalens uppmärksamma servitriser – som efter ytterligare någon minut också levererade min omelet.

Överlag var bemötandet på hotellet föredömligt bra. Proffsigt och personligt.

Skönt att äntligen kunna bocka av legendariska Hotel D’angleterre från min “bucket list” över världens bästa. 

Hotellet är inte det billigaste övernattningsalternativet i Danmarks vackra huvudstad. Men ett självklart val för dom av oss som värdesätter lite lyx och flärd – som en kontrast till vardagens bestyr.

Boka

Copenhagen
© Images courtesy of Hotel D’Angleterre

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.