Hotell Skansen
© Foto Hotell Addict

Hotel Skansen

Att påstå att Hotel Skansen i Båstad är en av Sveriges mest omtyckta kusthotell vore en gigantisk understatement. Inte minst under Swedish Open, aka “tennisveckan” fylls varenda hotellrum och restaurangbord med både svenska och utländska gäster.

Men under i stort sett hela sommaren bubblar Båstad av lyckliga semesterfirare som väljer den halländska kustorten för att bada i havet, sola längs den breda sandstranden, gå runt bland alla mysiga gränder och bara n j u t a av den välförtjänta ledigheten.

Hotell Skansen
© Foto Hotell Addict
Allt detta visste jag redan, så jag bestämde mig för att se om Hotel Skansen i Båstad hade något att erbjuda även under lågsäsongen.
Just i år har ju vintervädret hållit i sig rekordlänge, så det var med mössa, halsduk och vantar på som jag klev in i hotellets reception på Skärtorsdagens eftermiddag. Inom några minuter var jag incheckad och med min rumskort i handen tog jag hissen upp till rum 611, en vindsvit med utsikt över det vackra kallbadhuset och en bit norr och söderöver längs den ännu åtminstone delvis snötäckta stranden.
När man reser så ofta som jag gör finns nästan inget jag uppskattar mer än plats. Och sviten jag bodde i på Skansen var alldeles perfekt i storlek och hade allt jag behövde för att kunna jobba effektivt, slappna av i rummets bekväma lounge och framförallt, få en god natts sömn.
Hotell Skansen
© Foto Hotell Addict

En maffig räkmacka i hotellets Restaurang Sand kändes snudd på obligatoriskt. Jag valde en halv och blev ändå riktigt ordentligt mätt och belåten. Trots att matsalen är förhållandevis stor, kändes den inte opersonlig, kanske mest tack vare den goa personalen som tog sig tid att snacka lite.

Hotell Skansen
© Foto Hotell Addict

Efter en god natts sömn och innan frukost, drabbades jag av lite övermod och tog på mig morgonrocken, vinterstövlarna och knallade ner till hotellets legendariska kallbadhus för inviga Långfredagen med ett bastubad och kanske, kanske till och med ett dopp i havet.

Trots morgonens ljuvligt vackra soluppgång, höll sig temperaturen ändå strax under nollstrecket. Så till skillnad från flera andra badsugna gäster och lokalbor som besökte det vackra kallbadhuset just då, nöjde jag mig faktiskt med ett skönt bastubad. Innan det var dags för frukost hann jag med at kika in poolen och i en mindre relaxavdelning med utsikt över havet på hotellets populära spaanläggning. Hoppas få återkomma en annan gång med mina intryck av behandlingarna som erbjuds där.

Hotell Skansen
© Foto Hotell Addict

Frukosten som dukas fram på Hotel Skansen i Båstad är milt sagt imponerande. Där saknades verkligen inget och alla varma rätter och dignade fat med bröd, kallskuret, frukt och grönt var presenterat på ett inbjudande och fräscht sätt.

Just hur viktigt det är att man ljussätter mat på ett buffébord så att det ser tilltalande ut, blev jag varse om under min frukost här. Enda som jag möjligtvis saknade var vita böner i tomatsås och kanske också något alternativ till vanlig komjölk till kaffet (soja, havre eller kokosmjölk hade varit bra options).

Hotell Skansen
© Foto Hotell Addict

Båstad är en fin destination oavsett årstid. På vintern och tidiga våren erbjuds ett lugn lugn som gör det lätt att varva ner och njuta av det havsnära läget och alla vackra trähus som finns utspridda längs hamnen och inne i själva byn.

Och jag kan definitivt tänka mig att återkomma till Hotel Skansen  under “off-season” för att återigen njuta av ett par dagars avkoppling i den vackra omgivningen.

Boka Hotel Skansen

Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen
© Foto Hotell Addict
Hotel Skansen

© Foto Hotell Addict

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.