Hotel Strata

Hotel Strata

Läget vid Miebashi, stationen där tåget från flygplatsen stannar och bara 5 minuters promenad från centrum av Okinawas huvudort Naha gör det väldigt lätt att välja Hotel Strata. Det här är dessutom ett både väldigt snyggt och strilrent hotell med trevlig och mycket hjälpsam personal, en riktigt god frukost, ett litet gym och en vacker trädgård med pool. Längst upp i huset finns en mysig takbar med stor terass som bjuder på fin utsikt över stan och havet lite längre bort.

Vi bodde i ett vackert inrett, rymligt och bekvämt hörnrum med utsikt över Naha åt tre olika håll. Så häftigt att se staden från rummet.  Här fanns det bra med förvaringsplats och badrummet var stort och fint.

Det finns gott om små livsmedelsbutiker och kvarterskrogar alldeles i närheten av Hotel Strata och längs huvudgatan Kokusai-dori finns i princip allt annat du kan tänkas behöva när det gäller shopping, karaoke, barer och restauranger.

Missa inte Shuri Castle, ett flera hundra år gammalt slott- och parkområde, när du är i Naha. Dit kommer man lätt med samma lilla Sky train som går till och från flygplatsen och som stannar precis vid Naha. Det blir en fin sightseeing tur genom staden från tåget dessutom. Resan tar cirka 15 minuter och slottet ligger på en kulle i utkanten av Naha.

Lobby

Fint med så stora växter i lobbyn.

Poolen

“Close” till april. Vi var där i november och då var det runt 25 grader men det räckte inte för att öppna poolen. Typiskt Japan, att man håller poolen öppen bara under sommarmånaderna. 

Frukost

Det fanns 4 olika typer av frukost att välja mellan. Den vegetariska som jag valde var så god och fint presenterad.

Färgskala

Färgskalan på hotellet. Harmoniskt och snygg.

Utsikt

Utsikten åt ett håll från vårt fina hörnrum. Man kan skymta poolen där nere.

Badrummet

Japanska hotellbadrum är bäst! Alltid en välfylld låda med bra att ha saker, ordentligt med duschtvål, alltid både schampo och balsam. Hur litet rummet än är verkar det alltid finnas ett duschrum med badkar. Underbart!

Entré

Snygg entré, växter är alltid välkomnande.

Skohorn

En rumsdoftare och ett snyggt skohorn. Allt är så stilrent och praktiskt i Japan.

Tvättrum

Det verkar vara vanligt på japanska hotell att man ha en rum med tvättmaskiner, så praktiskt även om torktumlaren inte fungerade på någon av de 4 hotellen vi bodde på. Så konstigt när allt annat är så genomtänkt.  Bra med en välfylld varuautomat om man blir törstig.

Pyjamas

Istället för morgonrock, blus och byxor.  Smarta magnetskyltar.

Shisa

Älskar dom roliga Shisa-djuren som finns överallt. Både utanför ett hus och inne och dom står oftast i ett par, en hona och en hane.

Vattenkanna

Hur snygg är inte den här vattenkokaren och vilken fin tavla i rummet.

Takbaren

Från takbaren har du en magnifik utsikt över Naha och solnedgången.

By night

Hotel Strata by night.

All images & Illustration: © Charlotte Raboff | Hotell Addict

Karta

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.