Hotell i Larnaca

Trevliga hotell i Larnaca och fina upplevelser som du kan göra på Cypern

Med sin rika historia, långa stränder och livliga atmosfär är Larnaca en destination som erbjuder något för alla besökare.

En av de mest kända platserna i Larnaca är den långa hamnpromenaden, Finikoudes. Här kan du promenera längs stranden och njuta av det azurblåa vattnet. Det finns också många kaféer, restauranger och barer längs promenaden, där du kan sitta ner och äta en god måltid eller ett glas vin medan du njuter av att vara vid havet. Bästa restaurangerna hittar du vid den andra stranden, Mackenzie Beach.

För naturälskare är Larnaca en idealisk plats att utforska. Saltvattenlagunen, känd som Larnaca-sjön, är hem för en mängd olika fågelarter och är ett populärt resmål för fågelskådare. Du kan ta en promenad längs de vandringsleder som omger sjön och upptäcka det rika fågellivet.

Larnaca erbjuder också ett pulserande nattliv med ett brett utbud av klubbar, barer och restauranger. En mysig liten bar är Kleidi Café & Bar. Många hotell i Larnaca har också trevliga barer och restauranger.

Musan – Museum of underwater Sculpture Ayia Napa

Undervattenmuseet på Cypern är en unik och spännande attraktion som ligger utanför kusten av Ayia Napa. Det här unika museet erbjuder en extraordinär kombination av konst, historia och undervattensäventyr. Du kan uppleva det genom att dyka eller snorkla. Boka biljetter i god tid.

Museet består av en imponerande samling av skulpturer och statyer som är nedsänkta på havets botten. Skulpturerna är skapade av den brittiske konstnären Jason deCaires Taylor och utgör en fusion av konst och marint liv.

© Musan

En av de mest kända skulpturerna är “The Silent Evolution”, som består av över 40 mänskliga figurer som står i formation på havsbotten. Varje staty är unik och har över tiden förvandlats till korallrev och ett hem för marint liv. Detta gör museet till en plats där både konst och ekologi samexisterar.

För att besöka undervattenmuseet kan man delta i en guidad dykningstur eller snorklingstur som erbjuds av certifierade dykcenter och researrangörer. Under turen får man möjlighet att komma nära och personligt uppleva de fascinerande skulpturerna och den häftiga undervattensvärlden.

Historisk och kulturell rikedom

Cypern har en lång och fascinerande historia som sträcker sig över flera tusen år. Ön har varit hem för olika civilisationer och kulturer, inklusive greker, romare, bysantiner och venetianer, vilket har lämnat en imponerande samling av arkeologiska platser, fornborgar, kyrkor och kloster att utforska. Från de antika ruinstäderna i Paphos till den venetianska muren i Nicosia finns det gott om historiska och kulturella skatter att upptäcka. Hyr en bil eller boka en guidad tur.

Soliga stränder och kristallklart vatten

Cypern är känt för sina vackra stränder och det härliga Medelhavsklimatet. Med över 300 soldagar om året kan du njuta av långa dagar vid havet och koppla av på några av de mest fantastiska stränderna i regionen. Från den populära Nissi Beach i Ayia Napa till den avlägsna och orörda Lara Beach i Akamas-halvön. Det finns en strand för alla smaker.

Gastronomisk upplevelse

Cyperns matkultur är rik och varierad, och det finns en mängd olika delikatesser att prova. Från färska skaldjur och mezedes (smårätter) till lokala ostar och sötsaker som baklava, erbjuder cypriotisk mat en härlig mix av smaker och influenser från Medelhavet och Mellanöstern. Du kan också prova den lokala specialiteten halloumi, en härlig ost som är känd över hela världen.

Naturlig skönhet och utomhusaktiviteter

Cypern är inte bara stränder och turistorter, utan erbjuder också naturupplevelser. Från de imponerande Troodos-bergen med sina vackra vandringsleder och vattenfall till de dramatiska klippformationerna i Akamas-halvön.

Att delta i en vinprovning på Cypern är en utmärkt möjlighet att utforska och uppskatta öns blomstrande vinindustri. Här är några skäl varför en vinprovning på Cypern är en unik och berikande upplevelse:

Historia och tradition: Vinproduktion på Cypern har anor som sträcker sig över 5 000 år tillbaka i tiden. Det finns belägg för att vintillverkning bedrevs under antiken på ön. Genom att delta i en vinprovning får du inte bara smaka på utsökta viner, utan du får också en inblick i den rika vinhistorien och de traditionella metoderna som har förts vidare från generation till generation.

Unika vinsorter: Cypern är känt för sina unika vinsorter, vilka ofta är baserade på lokala druvsorter som trivs i det varma Medelhavsklimatet. Exempel på populära vinsorter inkluderar Commandaria, ett sötkryddat dessertvin som anses vara världens äldsta vin, samt Maratheftiko, en röd druva som är unik för Cypern. Att prova dessa unika vinsorter ger dig en smakupplevelse som du inte hittar någon annanstans.

Besök en vingård

Många vingårdar på Cypern välkomnar besökare för rundturer och vinprovningar. Du får möjlighet att utforska de vackra vingårdarna, lära dig om vintillverkningsprocessen och få en guidad rundtur i produktionsfaciliteterna. Dessutom har du chansen att interagera med vinproducenterna själva och lära dig om deras passion för vin och deras unika tillvägagångssätt.

Vackra omgivningar: Vingårdarna på Cypern är ofta belägna i pittoreska områden med vacker natur och bergslandskap som ger en idyllisk bakgrund för en vinprovning. Du kan njuta av det lugna och avkopplande landskapet medan du smakar på goda viner. Här kan du boka en guidad tur till en vingård.

Hotell i Larnaca finns det gott om, både nära stränderna och inne i den gamla delen

Här har du förslag på trevliga hotell i Larnaca.

Hotel Indigo Larnaca – Adults Only

Lokal Boutique Hotel

Roseum Boutique Hotel

LIV The City Suites

Les Palmiers Beach Boutique Hotel & Luxury Apartments

Island Boutique Hotel

Lysithea Hotel

Golden Bay Beach Hotel

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.