Iceland
© Image Joakim LLoyd Raboff

ION Luxury Adventure Hotel

Eld och is. Varmt och kallt och ett övergivet hotel som byggts om till lyxhotell.

Under årens lopp har det skrivits mycket om ION i många av världens ledande resemagasin och det har hamnat på Conde Nast Travellers lista som en av de “Bästa Wilderness hotellen” samt fått flera utmärkelser.

ION Luxury Adventure Hotel har ett fantastiskt läge om än lite isolerat där det ligger mitt ute i naturen med bergen som granne och närmsta byggnad är ett geotermiskt kraftverk.

Bar© Images Charlotte Raboff, Hotell Addict

Vi bodde i ett Deluxe Double rum som är snäppet bättre än ett Standard Double rum. Fönstret var skinande rent så den spektakulära utsikten mot lavafälten och bergen kunde man lätt njuta av men varför så små rum? Det här var ändå det största dubbelrummet och det kändes inte mycket större än ett hotellrum i New York som vi alla vet är notoriskt små. Det lilla badrummet var fräscht men inte direkt funktionellt, ännu viktigare att tänka på när det är så litet.

Room
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict
Pillow© Images Charlotte Raboff, Hotell Addict

Personalen i receptionen utgjordes av en brokig skara med mest unga människor som absolut inte passade in på hotellet med sin rätt så slappa och oengagerade sätt. Under tre dagar var det ny personal varje dag i receptionen och den enklaste frågan som rörde islandshästar tog flera dagar att få svar på. Vi mailade innan och påminde dom när vi kom dit och ändå tog ingen tag i det. Hoppas att det har blivit bättre på den fronten!

Det mest positiva med ION är maten som var helt fantastiskt. En riktigt kulinarisk upplevelse och servicen var på toppnivå också. Silfra heter restaurangen, med fokus på ett nordiskt kök och närproducerad mat.

Fish© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

The Northern Lights bar med stora glasfönster ut mot det häftiga landskapet var en behaglig plats att hänga på före och efter middagen. Härifrån får man också en alldeles speciell vy när det är norrskensljus.

Det enda jag saknade med utsikten från The Northern Lights Bar var ett gäng med islandshästar i hagen framför hotellet. En perfekt inramning till den karga och vackra naturen där inte ett enda djur eller fågel syns.

Lava Spa testade vi aldrig men däremot den fina lilla poolen med 35 grader varmt vatten. En härlig upplevelse när det bara är några plusgrader ute. Först bastar man med fin utsikt och sen badar man i poolen.

ION Luxury Adventure Hotel ligger nära Thingvellir National Park, ett Unesco världsarv och knappt en timme med bil från Reykjavik. Hotellet ligger också nära den populära “Golden Circle road”, en 300 km väg runt ön som tar dig förbi vattenfall, gejsrar och vulkaner. På vintern är hotellet en populär plats för att se norrsken.

Boka ION Adventure Hotel

Horses
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict
Hotel ION
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict
Pool
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict
View
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict
Sign
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict
Sallad
© Image Charlotte Raboff, Hotell Addict

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.