En helg med georgiska viner i en av världens äldsta städer, Kutaisi

Kutaisi är en av de äldsta städerna i Georgien och har en rik historia som sträcker sig över flera århundraden. Staden har varit en betydande kulturell och politisk huvudstad under olika perioder av Georgiens historia. Här kan man utforska en mängd historiska platser, inklusive Gelati-klostret, en UNESCO-världsarvslista, och Bagrati-katedralen, som är en ikonisk symbol för Georgiens medeltida arkitektur.

Kutaisi ligger i en vacker dal omgiven av berg och grönskande landskap. I närheten av staden finns flera naturliga sevärdheter, såsom Sataplia naturreservat med sina grottor och dinosauriefotspår, samt Prometeusgrottan, en imponerande kalkstensgrotta som är en av de största i hela Europa.

Georgisk mat är känd för sin smakrika och varierade karaktär, och i Kutaisi finns många restaurnger där du kan uppleva den autentiska georgiska matkulturen. Traditionella rätter kan vara khachapuri (ostbröd), khinkali (köttfyllda dumplings) och olika grillade kötträtter. Till dessa rätter dricker man gärna ett georgiskt vin.

Georgisk vintillverkning är känd för sin mångfald av inhemska druvsorter. Landet har över 500 olika druvsorter, varav många är unika för Georgien. Några av de mest kända druvsorterna inkluderar Saperavi (en mörk och kraftfull röd druva), Rkatsiteli (en vit druva som används för att göra både torra och halvtorra viner) och Khikhvi (en aromatisk vit druva).

Boutique hotell i Kutaisi

Newport

Newport Boutique Hotel

Snyggt boutiquehotel i Kutaisis katolska kvarter, bara några steg från Colchis-fontänen, med en fantastisk bar-restaurang och en takterrass.

Communal

Communal Hotel

Mysiga rum, fantastisk restaurang, terass och en pool med en bar. Dom har också ett lika trevligt hotell i Tbilisi.

Memoire

Hotel Memoire

Hotellet ligger nära den berömda Colchi fontänen och har en egen vinkällare med bar med en cool vintageinredning.

Kutaisi Inn

Kutaisi Inn

Det här moderna och stora hotellet ligger vid tågstationen och har ett litet gym.

Grand Opera

Hotel Grand Opera

Ligger precis bredvid Operan och från takterassen har du en fin utsikt över staden.

Black Tomato

Black Tomato

Populärt vandrarhem med både sovsalar och privata badrum.

Sazano

Sazano Wine Cellar & Hotel

Den trevliga vingården ligger i en halvtimme utanför Kutaisi. Här njuter du av naturen, lugnet och deras unika viner.

Trevliga vinbarer & restauranger

Gallery Terrace är utan tvekan den bästa baren med utsikt i Kutaisi. Den ligger högst upp på det tidigare Palace Hotel (det vackra gröna och guldiga hörnbyggnaden med arv), direkt över gatan från Operateatern.

Our Garden Café & Bar har öpppet från maj till oktober, den här baren har också en fantastisk utsikt, rakt mot Bagrati-katedralen. Det är den perfekta platsen att ta en drink i solnedgången.

Memoire Wine Room ligger i ett av Kutaisis bästa boutiquehotell, Memoire. En stämningsfull vinbar med en intim atmosfär och en fantastisk vintageinredning. Imeretiska och Kakhetiska viner serveras, och det finns levande pianomusik vissa kvällar under högsäsongen.

Winetage Wine Bar & Shop, ytvalda viner från vingårdar framförallt i Imereti. Finns också en butik om du vill köpa med dig hem lokala viner.

The Blue Bar serverar suveräna cocktails och du hittar baren i det snygga boutiquehotellet Newport.

Wild, en liten bar som ligger i ett fd bageri. Ägarna är från England så det är populärt ställe för expats.

Magnolia, ligger i hotellet med samma namn som har ett vackert magnolia träd, populär bakgrund för selfies. Vill du uppleva tradtionella georgiska rätter skall du testa det här stället.

Palaty är en mysig och mycket populär restarurang som serverar typisk georgisk mat.

Kutaisi
Linbana
Katedral

Wizz Air

Wizz Air flyger direkt Köpenhamn – Kutaisi

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.