La Belle Vue

La Belle Vue

I den lilla byn Neffiés i sydvästra Frankrike har Yvonne och Micke skapat något alldeles extra. Ett charmigt B&B, La Belle Vue med fem individuellt inredda rum, alla med fransk balkong och en fantastiskt utsikt samt eget badrum med dusch/bad och toalett. Här sover du gott i sängar av hög kvalitet, bäddade med antika handbroderade linnelakan och stora generösa kuddar.

Hotell Addict ställde några frågor till Yvonne.

Hur länge har ni drivit La Belle Vue?
Vi har drivit La Belle Vue sedan sommaren 2015.

När började drömmen om att driva ett B&B?
Vi har väl egentligen inte haft en dröm om att just driva ett B&B, utan jag som tidigare bott i Frankrike hade en dröm om att flytta tillbaka hit någon gång. Och definitivt en dröm om att äga och renovera ett franskt hus. När jag avslutade ett uppdrag och befann mig mellan två jobb, visste jag inte rikigt vad jag skulle göra som nästa steg. Då vaknade tankarna om att öppna ett B&B här nere. Drömmen om Frankrike, den började redan när jag var 12 år och var på semester i Paris med mina föräldrar. Jag bara visste att här, i det här landet vill jag bo. Ibland tror jag att jag varit fransyska i ett tidigare liv ;)

Vad har varit det mest utmanande med att starta ett B&B i Frankrike?
Oh, gud. vet inte vart jag skall börja! Att renovera ett stort hus i praktiken nästan helt själv? I ett land där man inte vet vart man köper tex spackel, eller ens vad det heter, eller när man väl kommer till rätt affär och googlat upp vad det heter och man inser att det finns ca 25 olika spackel… Eller när det är så mycket jobb att göra att man inte ens vågar skriva en ”to-do lista” för att den aldrig skulle ta slut…. eller när en hantverkare plötsligt skickar en faktura som är 45% högra än offerten och man får en 2 år lång rättsprocess på franska…

Jag tror dock att största utmaningen har varit att jag varit här själv och att min man har arbetat i Sverige och endast har varit här på sina semestrar.

Känner ni att ni hinner njuta av livet eller är det mycket mer jobb än ni hade föreställt er?
Det är galet mycket jobb. Vi har gäster oavbrutet i drygt 7 månader samtidigt som man skall sköta om huset, administration och mycket annat. Njutningen är att vi träffar så mycket trevliga gäster och vi har fantastiska kvällar på terassen när vi serverar våra ostron och moules frites middagar. Det blir härliga samtal långt in på småtimmarna :)

Vad är det absolut roligaste med att driva ett B&B?
Mötet med våra gäster. Absolut. Vi har världens bästa gäster. Vi har en blandning av åldrar och olika bakgrunder och mixen blir fantastisk. Det uppstår nya vänskaper, härliga mötet och många givande samtal på terassen.

Sen är det ju alltid ett plus att ha ett stort hus som man kan fylla med nya antikfynd från de olika marknaderna här. Vet inte dock om det är ett plus eller kanske en last ;)

Vad hämtar ni inspiration från?
Jag utgår mycket ifrån vad jag själv skulle vilja bo för typ av ställe. Sedan givetvis ställen som vi själva besökt, det kan vara allt ifrån olika restauranger, B&B, hotell, butiker mm. Jag slukar även bilder, bilder på Instagram ,tidningar, böcker, filmer, ja allt. Där får jag inspiration till våra frukostar (som vi hela tiden utvecklar och ändrar), till vår inredning. Ett sånt här stort hus blir man ju aldrig klar med, vi har ständigt nya projekt på gång:) Nu skall vi bygga en lägenhet åt oss själva i den stora vinkällaren på drygt 100 kvm.

Hur länge stannar era i gäster i genomsnitt?
Mellan 5-7 nätter

Vad är ditt bästa råd till dom som drömmer om att öppna ett B&B i Frankrike?
Oj, vad svårt… följ ditt hjärta, gör det stället som du tror på, kompromissa inte. Och var beredd på att det är mycket jobb.

Boka La Belle Vue

La Belle Vue La Belle Vue La Belle VueLa Belle VueLa Belle VueTerrace
© Images courtesy of La Belle Vue

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.