Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d’Olonne vid den franska Atlantkusten

Les Sables-d’Olonne är en charmig kuststad i regionen Pays de la Loire i västra Frankrike. Här väntar långa och breda stränder med vit, mjuk sand. Den mest kända ligger mitt i stan och heter Plage des Sables d’Olonne. Den sträcker sig flera kilometer längs kusten och är en perfekt plats att njuta av sol och hav. Ovanför stranden finns Promenade de l’Amiral Lafargue med flera barer, krogar och glasskaféer när törsten och matlusten tränger på.

I Les Sables-d’Olonne finns också en charmig gammal stadskärna med pittoreska gränder, gamla kyrkor och flera små fina torg. Här kan du promenera genom de smala gatorna, upptäcka lokala modebutiker och njuta av den genuina atmosfären.

Som kuststad har Les Sables-d’Olonne många kvarterskrogar som erbjuder färska fisk- och skaldjursrätter som håller mycket hög kvalité för en rimlig slant.

Staden är en mycket populär destination för segling och segeltävlingar och är kanske allra mest känd bland segelentusiaster som start- och mållinje för den legendariska segeltävlingen Vendée Globe.

Utöver segling finns det många andra aktiviteter att prova som t ex surfing, kitesurfing och stand up paddel, eller åka på en fisketur en bit ut i Atlanten.

I Les Sables-d’Olonne finns också möjlighet att hyra cyklar och utforska de omgivande områdena längs dom välskötta cykelvägarna.

Missa inte den fina lilla färjan som går över hamnbassängen till stadens andra sida. Där finns också kyrkor, kvarlämningar av fortet Saint Nicolas samt flera butiker, mysiga hamnkrogar och pubar.

3 trevliga hotell i Les Sables-d’Olonne

ATLANTIC

Atlantic Hotel & Spa

Les Corderies

Les Corderies

Hotel & Spa Les Roches Noires

Hotel & Spa Les Roches Noires

Fishes

Klocktorn

Octopus

karusell

Hamnen

Skylt

Skriet

Hus

Marknad

Havet

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.