Málaga

Málaga

Det korta svaret på varför du ska besöka Málaga – den största staden längs Spaniens södra medelhavskust – är helt enkelt för att det är en mycket händelserik stad som erbjuder ett brett utbud av bekvämt belägna sevärdheter, inklusive vackra närliggande stränder och vandringsleder, massor av arkitektoniska platser, konstmuseer, utmärkta shoppingmöjligheter och både lokal och internationell mat.

Medan Málaga en gång var en logistisk formalitet för att ta sig till klassiska Costa del Sol-destinationer som Fuengirola, Torremolinos och Marbella – platser som fortfarande efter decennier fortsätter att locka miljoner soltörstande charterturister från norra Europa med stränder och massiva betonghotell – har Málaga blivit en unik destination i sig.

Under de senaste tio åren har hemstaden till konstnären Pablo Picasso genomgått en metamorfos från smutsig till chic, med flera områden som rensats upp och omsorgsfullt återställts. Det är en förvandling som helt enkelt förtrollar dig, och det bästa av allt är alla fina Boutique Hotel som har öppnats de senaste åren.

Stadens historiska kvartet och SoHo hör till de mest värda att besöka, med en magnifik arkitektur, mysiga torg, grönskande parker, shoppinggator, dussintals gallerier och cool gatukonst. För att inte tala om överflödet av kaféer, restauranger och tapasbarer som finns över hela Malagas centrum.

Málaga är inte bara en av de äldsta städerna i Europa, faktiskt är den en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen och har anor som sträcker sig 2800 år tillbaka!

Så, det är inte särskilt förvånande att du kommer att hitta både ruiner av en romersk teater och den gamla magnifika och fortfarande livliga Atarazanas-marknaden mitt i stadens centrum.

Nere vid Puerto de Málaga, hamnområdet, är bara en kort promenad från centrum och en fantastisk plats att ta en tidig kvällspromenad vid havet.

Málaga har i stort sett allt du kan förvänta dig av en spansk stad längs Costa del Sol men med en nivå av finess och inspiration som andra städer i Andalusien helt enkelt saknar. Jämfört med Barcelona är det inte lika fullt med turister vilket gör det mycket trevligare att besöka och flygplatsen är verkligen nära.

Malaga
© Image Hotell Addict

Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict
Málaga
© Image Hotell Addict

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.