MJ'S Hotell
© Foto Joakim Lloyd Raboff

MJ’S – klart coolaste hotellet i Malmö

Dom senaste årens etableringen av högresta konferens- och affärshotell i Malmö kan ingen undgått. Men senate tillskottet på stans hotellhimmel är faktiskt något helt annat. MJ’s är inte bara stans enda riktiga boutiquehotell utan också ett av Skånes absolut coolaste.

Att mitt i mysiga Gamla Väster kliva rätt in i en läcker burleskt inredd lobbybar är i sig en upplevelse och nästan skäl nog att bo här. Repan och baren har smält ihop till ett på MJ’s – här checkar du in och beställer en schysst cocktail på samma gång.

Det är också i lobbybaren och loungen intill som både hotellgäster och malmöborna minglar över en drink och sippar på bubbel. Särskilt under fredag eftermiddagar eftersom MJ’s sedan öppningen under våren varit en magnet och är förmodligen stans populäraste om än kanske minsta AW-ställe.

Om hotellets inredning är läckert cool, svulstigt och spretig, pösig och bekväm, är restaurangen MJ’s oas med en meny som förnyas regelbundet och tar fasta på årstidernas skafferi.

Stjärnkocken Frida Nilsson, kökmästaren på MJ’s, berättar för oss att hon och hennes team satsar på att skapa rätter med riktigt höga smaker där grönsakerna ofta får huvudrollen. Vilket tydligt framgår av menyn som vi valde ifrån inför middagen. Vi provade Yummie Sunchokes, Creamy Corn, Roasted Pumpkin och Butterly Cauliflower och samtliga kompositioner presenteras som mellanrätter som man antingen kan dela med sig av eller äta själv.

Det är inte alltid när man läser beskrivningen av krogrätter som dom håller måttet när man väl börjar smaka av dom. Så är det inte på MJ’s. Snarare tvärtom. Smaksensationerna avlöser varandra utan att utmana alltför mycket. Istället är det bekanta smaker i nya, fräscha kombinationer som landar perfekt på tungan. Inte minst desserterna som vi avslutade middagen med kändes skapade med både kreativitet och kärlek till det som händer när balansen mellan sötma, syra och lätt beskhet sitter klockrent.

Om man som vi älskar att bo på hotell där bekvämlighet, känsla för inredning, god mat och ett personligt bemötande prioriterats, faller man direkt för MJ’s. Nu när Malmö äntligen fått sitt första riktiga boutiquehotell, är det som om stan tagit klivit in i en ny, mer kosmopolitisk era där det finns en marknad – och uppenbarligen ett uppdämt behov – för en nischad specialist som vågar sticka ut, a la MJ’s.

MJ’Swww.mj.life


Boka MJ’s

Flamingos MJ
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Bord MJ's
© Foto Joakim Lloyd Raboff 
Blommor MJ's
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Restaurant
© Foto Joakim Lloyd Raboff 
Candle
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Oven MJ's
© Foto Joakim Lloyd Raboff 
Sofa
© Foto Charlotte Raboff,  Hotell Addict
Bubbel
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
Bar
© Foto Joakim Lloyd Raboff
Atrium MJ'S
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
MJ's rum
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict
MJ's bar
© Foto Elle RaboffReception MJS
© Foto Joakim Lloyd Raboff

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.