Moon Beach

Moon Beach Museum Hotel – Onna Village, Okinawa, Japan

Moon Beach Museum Hotel ligger på norra delen av ön Okinawa vid en liten och magiskt vacker sandstrand. Hotellet byggdes 1975 och är som en mindre resort som erbjuder många olika rumstyper. Vi bodde några nätter i ett familjerum med havsutsikt och ett stort badrum (både dusch och badkar). Där fanns också ett litet kök, matsalsgrupp, soffa och stor balkong med bord och stolar.

På Moon Beach Museum Hotel finns både en inomhus- och utomhuspool, tennisbanor och ett stort om än lite åldrigt gym som kostar extra att utnyttja.

Aktiviteter som kanotpaddling, fiske och dykning arrangeras av en liten resebyrå som finns vid hotellets strand. Hotellet har en stor tvättstuga med ett dussin tvättmaskiner och torktumlare som betalas med mynt. Intill tvättstugan finns en liten livsmedelsbutik där man kan växla till sig mynt. Det finns också en souvenirbutik i hotellet.

I hotellet finns flera olika restauranger men frukost, lunch och middagsbuffén serveras i matsalen Corallo där utbudet av internationella och japanska rätter är generös. På kvällarna kan man koppla av i lounge-baren eller ta en promenad till några av alla mindre krogar som finns längs landsvägen utanför hotellområdet.

Missa inte Jams Steak House, ett av Okinawas många teppanyaki-restauranger där en skicklig kock tillagar din mat framför dig på en massiv stålgrill. Jam ligger bara några hundra meter från Moon Beach Museum Hotel och bjuder verkligen på en unik matupplevelse – både vad gäller mat och inredning! Här serveras framförallt kött- och skaldjursrätter.

Jam

Jam Steakhouse där du kan välja skaldjur och fisk om du inte vill ha kött.

Alla rum har stora balkonger, välj helst ett rum med havsutsikt.

Hotellrum

Vi fick ett familjerum med ett pentry, stort badrum, soffa, 3 sängar, stor balkong med en underbar utsikt över stranden och det turkosskimrande havet.

Hotell shop

Alltid kul när ett hotell har en trevlig shop fylld med snygga kläder, smycken och inredning.

Härlig trädgård att strosa runt i.

Så fort det var lite mulet var poolen stängd (Closed)

Bra att ta med sig plåster att täcka tatueringar om man vill bada i poolen. I Japan är tatuerangar förknippade med den japanska maffian så där av reglerna, samma strikta regler är det på japanska badhus.

Shisa

Dom kallas för Shisa. Älskar dom! Finns både utanför och inne i ett hus för att skydda dig från i det här fallet onda andar. Hanen har munnen öppen och honan har munnen stängd och skall se till att de goda andarna känner sig välkomna.

© Alla bilder Charlotte Raboff | Hotell Addict

 

 

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.