Ojai
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

Ojai

En av södra Kaliforniens mest avkopplande destinationer och en perfekt plats att ladda batterierna, ligger i en dal strax söder om Santa Barbara och heter Ojaj Valley.

Namnet uttalas ” Oh-hä ” som betyder “måne” och härstammar från den infödda indianstammen Chumash som var de första invånarna i dalen.

Kör du från L.A., ligger Ojai längs vackra kustvägen Pacific Coast Highway (PCH). Ta av vid Highway 33 och kör sedan 2 mil för att nå lugna Ojai.

Det är kanske inte så konstigt att denna lilla ort, bara 90 minuter från Los Angeles, har länge varit populär bland några av Hollywoods största kändisar. Det finns minst ett dussin hus och rancher som idag ägs av några av dagens hetaste skådespelare, regissörer, producenter och musiker. Det är den svala och friska luften, det lugna tempot, vingårdarna, den osedvanligt vackra naturen inramade av mäktiga berg som skapar Ojais dragningskraft.

Trots småstadskänslan, har Ojai ändå en sprudlande kulturscen, ett litet shoppingstråk och flera prisvärda “farm-to-table”-restauranger längs huvudgatan, Ojai Avenue .

Även under högsäsong (april-oktober) märker man knappt av andra besökare här – man till och med undrar var alla är.

Många besökare kommer till Ojai Valley över en helg för att vandra längs en av 24 vandringsleder (i olika svårighetsgrader) som finns runt om dalen. Två av dom mest populära, Gridley Trail och Shelf Road, erbjuder fantastisk utsikt över hela Ojai Valley.

Vid närliggande Los Padres National Forest finns ännu fler vandringsleder men också klättring, fiske och bad.

Att cykla längs Ojais natursköna vägar är en av dom allra mest populära aktiviteter. Man kan cykla på egen hand eller delta i cykelturer (från en timme till heldag) som arrangeras av den lokala cykelbutiken MOB Shop som också erbjuder cykeluthyrning.
www.themobshop.com

Och för vinälskare, erbjuder vingårdar som Old Creek Ranch, Casa Barranca, Ojai Vineyard och Boccalis vinprovning.

Ojai Inn
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

Ojai Rancho Inn

Av Ojais tiotalet mindre hotell, är min favorit definitivt budgetvänliga Ojai Rancho Inn.

Ojai Rancho har lyckats skapa den perfekta inredningen som blandar friskt mellan bohemisk, retro och Mid Century Modern-stilar. Här bor man i en söt liten timmerstuga som är rymlig nog för två vuxna personer. Rummen har tv, badrum och en bekväm, träinramad, king size-säng och läckra keramisk taklampor designad av Heather Levine (www.heatherlevine.com). Utanför rummen finns en liten veranda att koppla av i.

Poolområdet känns mer som en grannes trädgård än traditionell hotellpool. Här hänger man gärna! Bredvid poolområdet finns BBQ-grillen, en gammal curlingbana och en häftig retro husvagn, en sådan där i plåt,  som också går att hyra. Bakom poolen finns en öppen gräsmatta som är perfekt för bröllop och olika events som arrangeras under framförallt högsäsong. Cyklar finns gratis att låna om vill utforska Ojais vackra omgivningar. Cykelbanan ligger precis bakom hotellet.

Ojai Rancho Inn är också värd för musikkonserter varje månad och några av banden som spelat där nyligen är No Age, Nite Jewel och Pure Bathing Culture.

Boka Ojai Rancho Inn

PoolOjai Inn
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

Saker att göra, ställen att shoppa och äta

Meditation Mount
Detta är måste – även om du inte tänker meditatera. Beläget på en kulle några kilometer utanför Ojai, bjuds du här på en magnifik utsikt över bergen och Ojai Valley. Detta är också en utmärkt plats att se när Topa Topa-bergen blir rosaskimrande av solen som sänker sig i horisonten.
1040 Reeves Road
www.meditationmount.org

Creek Road
Cykla eller vandra längs en pittoresk landsväg som löper längs sidan av San Antonio Creek. Creak Road börjar vid den södra änden av Montgomery Street i Ojai och slutar i Oak View.

Barts Books
Den här bokaffären liknar ingen annan. Barts Books  bedriver verksamheten utomhus och har ett stort utbud med både rariteter och populära böcker. Även om du kommer efter stängning, kan du fortfarande köpa böcker genom att lägga pengarna in en burk!
302 West Matilija Street
www.bartsbooksojai.com

Modern Folk
Eco-butiken Modern Folk säljer handgjorda designprylar och arrangerar workshops med Kinfolk Magazine och andra lokala konstnärer och designers.

Det är också här du går för att plocka upp Ojai-upplagan av Apolis’ Market Bags, föremål tillverkade av Alabama Chanin, Coral & Tusk och Rifle Paper Co. Ägaren, Wanda Weller Sakai, visar upp sitt intresse för organiska och hållbara material.
306 East Matilija Street
www.modernfolkliving.com

Faceology
Prova Kristy Narayans detox och andliga ansiktsbehandlingar med hennes handgjorda, Faceology-serum.
www.narayanbeauty.com

Beatrice Wood Centre for the Arts
Keramisk konst och workshops av Beatrice Wood som flyttade till Ojai 1947 och var en viktig del av Ojais dåvarande konstnärsgrupp.

Beatrice Wood avled 1998, vid en ålder av 105 – och de senaste 25 åren av hennes liv var dom mest produktiva. Beatrice designade och producerade keramik, skrev böcker och välkomnade hundratals människor som dök upp vid hennes dörr varje vecka.
8585 Ojai – Santa Paula väg
www.beatricewood.com

Knead Baking
Detta söta lilla bageri ligger en bit från East Ojai Avenue. Se upp! Man blir lätt beroende av deras frukost och nybakade kaffebröd…
469 East Ojai Ave
www.kneadbakingcompany.com

Farmer and the Cock
All mat som säljs här kommer från Olivia Chase och Steve Sprinkels gård. De har också en lanthandel med lokala varor och konstverk. Kom hungrig och prova deras härliga “farm-to-table”-salladsbar och massor med gott bröd.
339 West El Roblar driv
www.farmerandcook.com

The Deer Lodge
Ursprungligen en bensinstation och marknad som öppnade redan 1932. Numera är Deer Lodge ett lokalt vattenhål och en plats att gå till för att få en bit mat. Njut av deras farm-to-table-meny medan du lyssnar på live musik.
2261 Maricopa Hwy
www.deerlodgeojai.com Ojai
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.