Phoenix Hotel
© Image Phoenix Hotel

Phoenix Hotel

Det är svårt att inte falla för San Francisco som är så annorlunda från många amerikanska städer. En liten charmig storstad med branta backar och spännande vyer som belöning när du har tagit dig upp till toppen.

Här finns så många fina sevärdheter; den pampiga Golden Gate bron, Fisherman’s Wharf,  de klassiska spårvagnarna, China Town, Painted Ladies som är de färgglada trähusen i viktoriansk stil och den fina naturen som Muir Woods med de enorma redwood träden, en helt magisk upplevelse.

Norrut har du Napa och Sonoma Valley, de berömda vindistrikten och åker du söderut till LA kör du på världens vackraste kuststräcka Highway 1.

Men innan du ger dig iväg skall du ägna några dagar åt San Franciscos sevärdheter och då tycker jag att du skall checka in på det här coola stället!

Phoenix Hotel är en oas i Tenderloin området med sin lummiga trädgård, 44 färgglada och minimalistiska gästrum runt en konstfylld pool. Lobbyn har väggar med träpanel som ger en känsla av en inspelningsstudio från 70-talet, allt för att bevara hotellets rock n’roll historia. 

Den fina gamla neonskylten med Hotel, Restaurant, Cocktails är en kvarleva  från tiden då hotellet hette Caravan Lodge och var stället som alla musiker bodde på när de var i stan. Från David Bowie till Neil Young och Kurt Cobain och på väggarna finns vintage konsert affischer och  “the wall of fame”  är fylld med stickers som alla musiker i åratal har satt upp.

Boka Phoenix Hotel

Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco Phoenix Hotel San Francisco
© Image Phoenix Hotel

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.