Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan

Välkommen till Surflodge Limasan

Föreställ dig den perfekta surfdagen. Lyxigt boende, en ordentlig frukost gjord på ekologiska råvaror, surf i kristallklart vatten, nyfångad fisk på grillen, grymt häng med sköna människor medan solen går ner över Balis ikoniska risfält. Surflodge Limasan ser helt underbart ut så jag blev nyfiken och ville veta mer och ställde några frågor till Gabriel Gyllensund.

Hur länge har ni haft Surflodge Limsasan?
Jag och min partner Ola startade Surflodge Limasan 2014 efter att ha köpt mark och byggt upp lodgen sedan 2012. Vi mjukstartade med att hyra ut rummen till ett väldigt billigt pris och visade våra gäster runt våra favoritställen på Bali och fick på så sätt en bra grund av feedback för att i ett senare skede paketera ihop de grymma surf och upplevelsepaket vi har idag.

När började drömmen om att driva ett litet hotell?
För att vara ärlig så började den i samma stund som när jag köpte marken. Jag är en väldigt impulsiv person som alltid går på magkänslan. Det har satt mig i många knepiga situationer förstås men i detta fall så var det rätt beslut. Drömmen om ett Surflodge utöver det vanliga växte därför först fram när jag och Ola förstod att vi hade en fantastisk produkt på g, en helhetsupplevelse helt enkelt och inte bara logi och mat, som så många andra hotell – eller surfcampsägare nöjer sig med.

Vad har varit det mest utmanande med att starta Surflodge Limasan på Bali?
Att inte fortsätta med “löpande band – principen” och hela tiden utveckla idéer utefter feedback från vänner, gäster och människor runt omkring. Att hela tiden utveckla Surflodge Limasan till det bättre.

Men för att ta det från början, så var den första stora utmaningen att lära sig det Indonesiska språket och den Balinesiska kulturen på riktigt. Något jag så klart hade tänkt att göra långt innan men behövde verkligen en spark i rumpan för att detta skulle bli av, vilket jag verkligen är glad för idag. Jag rekommenderar alla att i vuxen ålder lära sig ett nytt språk. Vare sig det är Spanska, Indonesiska eller Swahili!

Känner du att ni hinner njuta av livet eller är det mycket mer jobb än du hade föreställt dig?
Verkligen! Det som gjort att vi är där vi är idag är att jag och min partner Ola har från första början sagt att Surflodge Limasan inte ska kännas som ett “jobb” utan drivas som en kul hobby.
Vi har skakat hand på att:
den dagen det känns som ett vanligt jobb där man måste gräva djupt för att hinna motivation till att få saker gjort, så bränner vi ner lodgen! Även om det är med glimten i ögat så vet jag att grundvärderingen i det är på allvar. Vi vill fortsätta njuta av att se att det vi skapat ger våra gäster ett sånt mervärde på surfresan eller semestern. Det är vi vansinnigt stolta över!

Vad är det absolut roligaste med att driva Surflodge Limasan?
VÅRA GÄSTER! Det är de som först och främst låter oss göra det vi älskar. Men absolut bäst är att vi har fått så många vänner för livet. Då vi är ett relativt litet och familjärt hotell så är det lätt att bli väldigt tajt med våra gäster. Vi vill att våra gäster ska få känslan att de hälsar på hos en vän, mer än att de checkar in på ett hotell och sedan sköter sig själva. Då jag och Ola har paketerat våra produkter utefter det vi själva gillar, så attraherar det även gäster med våra intressen för det mesta, vilket blir en brygga till vänskap mellan oss och så klart mellan gäster och andra gäster. Vill man träffa likasinnade i paradisliknande former, då ska man komma till oss! :-)

Vad hämtar du inspiration från?
Återigen, våra gäster. De är vår viktigaste källa av feedback. Vi tror som sagt på ständig föbättring och förnyelse och vill att våra gäster ska komma tillbaka till oss gång på gång, då behöver man alltid ligga steget före. Men på ett personligt plan så hämtar jag motivation och inspiration från min mor, som är gallerist i Stockholm och har hjälpt massor med t ex inredningen på Surflodge Limasan. Utöver det så har jag turen att omringas av fanstastiska vänner på Bali, vi är ett grymt community av smarta kreatörer som älskar att hjälpa varandra

Hur länge stannar era i gäster i genomsnitt?
En till två veckor är absolut vanligast. Men det är inte ovanligt att våra gäster förlänger vistelsen väl på plats. Vi blir som sagt en familj väldigt snabbt och jag tror att många inte vill slita sig ifrån det vi kallar “Limasan-familjen”.

Vad är ditt bästa råd till dom som drömmer om att öppna ett litet hotell på Bali?
Omringa dig med bra människor som du kan lita på och se till att höra dig runt och prata med oss som varit med ett tag. Vi som bor på Bali har en “hjälpande kultur” och ställer gärna upp med att ge tips och råd utefter våra egna erfarenheter. Det är inget för en nybörjare men när man fått en förståelse kring hur allt fungerar, inte minst kulturen. Gör din research helt enkelt. Därefter är det bara att tuta och köra!

www.surflodgelimasan.com

Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
 Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan
Surflodge
© Image Surflodge Limasan
Surflodge Limasan
© Image Surflodge Limasan

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.