The Line
© Image Chase Daniel

The LINE Austin

The LINE Austin, är ett super snyggt hotell som ligger där Lady Bird Lake möter downtown Austin i Texas.  Från hotellet har man inte bara en utan två spektakulära vyer: en vy som på kvällen glittrar av stadens alla ljus, och en panorama vy över sjöns lummiga landskap. Sydell Group, som utvecklat hotellet har redan två mycket populära och coola hotell, The Line i Koreatown, Los Angeles och The Line DC samt min favorit hotell kedja om man nu kan kalla den för det, Freehand Hotels och The NoMad i New York.

Det har funnits ett hotell här sedan 1965  och som då hette The Crest Inn, en urban ikon och hotspot för stadens jazzmusik. Man har även nu nära till underhållning för hotellet ligger inte så lång ifrån Rainey Street och the Red River Music district. Det förekommer också live konserter på hotellet.

The Line

Den Los Angeles-baserad inredningsdesignern Sean Knibb och lokale arkitekten Michael Hsu har under den omfattande renoveringen fokuserat på att bevara hotellets ursprungliga karaktär av klassisk modernism med lokala inslag av över 500 konstverk från Texas konstnärer.

Man har satsat mycket på fina matupplevelser med fokus på närodlade ingredienser. Mat och cocktails serveras även vid den härliga infinity poolen med utsikt över sjön.

Rummen har super sköna sängar som det säkert är svårt att lämna, inbjudande innehåll i minibaren (så kul när man blir överraskad av personligt utvalda produkter!), ljussättning som skall föreställa eldflugor, spännande konst och självklart är hundar välkomna utan kostnad.

LINE Austin hjälper till med båtuthyrning, stand up paddle, och olika typer av yoga/dans/kickboxning klasser finns på hotellet och precis utanför går flera fina vandringsleder.

Boka The Line Austin

The Line Pool
© Image Chase Daniel
The Line
© Image Chase Daniel
Restaurant
© Image Chase Daniel
Shop
© Image Chase Daniel
Reception
© Image Chase Daniel
Bedroom
© Image Chase Daniel
Bathroom
© Image Chase Daniel

© Image Chase Daniel

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.