Banksy
© Image courtesy of The Walled Off Hotel

The Walled Off Hotel

Banksy är en av grafitti konstens största och mest hemlighetsfulla artist. Hans konst bygger på smart ironisk humor, oftast med politiska inslag och jag tycker att han lyckas alltid med att skapa ikoniska verk utförda med sin speciella stencil teknik.

För alla Banksy fans finns det möjlighet att bo i samma rum som hans konstverk på The Walled Off Hotel i Bethlehem, 5 meter från den muren som separerar Israel från Palenstina. Det är Banksy som ligger bakom hotellet, ett “all-inclusive vandals resort”.  Här finns även rum med målningar av Samui Musa och Dominigue Petrin och fler hotellrum kommer med konstverk av andra konstnärer.

Det finns också en permanent utställning med verk från Palestiniska konstnärer och istället för att ha tv på rummen så har hotellet en liten bokaffär med varenda bok som har blivit publicerad om muren. Smart koncept. Det finns också en butik som heter Wall Mart där du kan köpa sprayfärg för att sätta din egen signatur på muren och du kan även gå på en workshop i graffiti målning.

Boka The Walled off Hotel

The Walled off Hotel
The Walled off Hotel Fish Green room Lamp Badrum Sovrum Lepoards Brasa loungePainting
© Images courtesy of The Walled Off Hotel

“Travel – the art of journeying a thousand miles to be fascinated by the things we’d ignore at home “

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.