Topanga Ranch Motel
© Foto Charlotte Raboff, Hotell Addict

Topanga Ranch Motel. Övergivet. Ödsligt. Öde.

Jag har kört förbi här flera gånger och tänkt att jag måste stanna någon gång och vandra runt bland de fallfärdiga bungalowhusen. Är så nyfiken på alla livsöden, korta och långa övernattningarna som har passerat förbi här genom åren, ända sedan 1930 när motellet öppnades.

En hyresgäst, vid namn Bird Lady bodde här i 50 år. Hon dog kort efter det att hon blev vräkt 2005 när California State Park köpte upp marken och stängde ner motellet. Sedan dess verkar det dock inte ha hänt så mycket. De små husen lutar snett, målarfärgen har för länge sedan slutat skina, fönstren är igenbommade och husen ser ut som de håller på att falla i bitar.

Men motellet står spöklikt och envist kvar vid vägkanten, som en symbol för den gamla goda tiden när det antagligen var ett litet paradis vid havet med de mäktiga Santa Monica bergen som kuliss. Den gyllene kaliforniska eran när surf-och diamant legenden Miki Dora var en av stammisgästerna och när surfgänget The Topanga Bombers härskade över vågorna.

Kör ut på Pacific Highway (PCH) från Santa Monica mot Malibu så kommer du efter ett tag se Topanga Ranch Motel på höger sida.

TopangaTopanga Ranch Motel Topanga Ranch Motel Topanga Ranch Motel Topanga Ranch Motel
© Bilder Charlotte Raboff, Hotell Addict

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.