Trastevere

Charmiga stadsdelen Trastevere i Rom, där finns den bästa vintagemarknaden och mysiga hotell

Har du sett Husdrömmar Sicilien – Vintageresan så vet du att dom besökte Roms bästa vintagemarknad Porta Portese. Den här fantastiska marknaden har riktigt bra priser och enormt utbud av textiler, inredningsprylar och antikviteter så lämna rum i resväskan!
Marknaden är öppen varje söndag och den ligger vid Piazza Porta Portese i det charmiga området Trastevere. Den här stadsdelen börjar att bli alltmer populär med sina smala gränder, mysiga kaféer, restauranger och barer. En autentisk atmosfär som du bäst besöker till fots men du kan även bo där och njuta ännu lättare av det sköna lokala och genuina kvarterslivet.

Vintageresan

Foto: © Husdrömmar

Här har jag valt ut några favorithotell

Dessa platser ger dig en bra översikt över Trasteveres kultur, historia och charmiga atmosfär

Piazza di Santa Maria in Trastevere: En vacker torg med den imponerande basilikan Santa Maria in Trastevere. Basilikan är känd för sina mosaiker och historiska betydelse.

Villa Farnesina: Ett renässanspalats med fantastisk konst och fresker, inklusive verk av kända konstnärer som Raphael.

Isola Tiberina: En liten ö i Tibern, perfekt för en avkopplande promenad. Här hittar du också Basilica di San Bartolomeo, en viktig kyrka med anor från antiken.

Santa Cecilia in Trastevere: En annan vacker kyrka med en intressant historia och vackra konstverk.

Orto Botanico di Roma: Botaniska trädgårdar som erbjuder en fridfull flykt från stadens brus och ett brett utbud av växtliv.

Fontana dell’Acqua Paola: En imponerande fontän som också erbjuder fantastisk utsikt över Rom från Janiculum Hill.

Pizzeria Remo A Testaccio: Tunna, knapriga pizzor i romersk stil som är så goda. Hit går man med goda vänner och njuter av god mat och husvin.

Museo di Roma in Trastevere: Ett museum som fokuserar på Roms kultur och historia, beläget i en vacker byggnad i hjärtat av Trastevere.

Vicolo del Cinque: En pittoresk och charmig gränd som är perfekt för en lugn promenad och att utforska Trasteveres unika atmosfär.

Da Enzo al 29: En populär restaurang som erbjuder autentisk romersk mat. Det är känt för sina enkla, men läckra rätter och genuina atmosfär.

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.