Trunk Hotel

Trunk Hotel Cat Street

På lugn liten gata i Tokyos Shibuya-kvarter ligger det coola hotellet Trunk Hotel Cat Street. Cat Street har inte så mycket med katter att göra, utan syftar mera på att gatan är en Cat Walk för fashionistas att visa upp sig.

Trunk Hotell går i mörka geometriska former, skapat av Mount Fuji Architects. Arkitekturen följer konceptet gammalt möter nytt och skapar en snygg och behaglig upplevelse.

Efter att ha passerat ett stort Zelkova träd kommer man i en läcker värld av japantillverkade möbler från varumärken som Truck och Tokyo Cork Project – det senare använder gamla vinkorkar för att skapa stolar som sticker ut i loungen.

Trunk Kitchen, inkluderar ett kockbord, en terrass, en privat matsal och här serveras det  japansk-västerländsk fusion.

På Trunk Kushis kan man förvänta sig grillad “Shibuya soul food”, Hojicha-te, lokalt producerat kaffe, sake, shochu och signaturcocktails.

Hotellet har skiftande utställningar samt permanenta konstverk.
Här hänger verk av framstående konstnärer som Ido Yoshimoto, Maru Michinori, Chopped Liver Press, David Horvitz och Nigel Peake pryder utrymmena över hela hotellet.

Ikoniska Shibuya förekommer i kultfilmen “Lost in Translation”och kvarteren är ett centrum för Tokyos hippa ungdomskultur och shopaholics, med gott om traditionella Izakaya-gastropubar, karaokeställen, restauranger, boutiquebutiker, manga-kaféer och konstgallerier. Det här är du vill bo och Trunk Hotel skapar en lugn oas i ett annat så kaotisk men alldeles underbart Tokyo.

Länkar som ger dig Tokyo tipsen du behöver

When in Tokyo
www.whenin.tokyo

Tokyo Cheapo
www.tokyocheapo.com

Bra böcker att ha med sig på resan

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.