Vandra på Kullaberg

Från Mölle Hamn till Kullens Fyr: En Naturskön Vandring

Kullaberg, en verklig juvel längs Skånes vackra nordvästkust, erbjuder en mängd fina vandringsmöjligheter där utsikten, naturen och historien smälter samman till en mäktig och minnesvärd upplevelse. Det här är helt enkelt en tur du inte får missa i Skåne.

Naturupplevelse

Bara några minuter efter att vi lämnat hamnen i byn Mölle-by-the-Sea och begav oss norrut längs kusten möttes vi av imponerande klippformationer som kantade stigen och symboliserade en hyllning till den karga, ändå vackra naturen.

Under vår vandring belönades vi med hissnande vyer över Öresund och Kattegatt, som för dagen visade upp sig i en böljande skönhet. Det var en påminnelse om naturkrafterna som omgav oss. Stigarna längs vandringsleden tog oss upp och nerför lagom branta sluttningar, genom några skogspartier där solens strålar vackert sipprade ner mellan trädkronorna. Efter 30-40 minuters vandring öppnade sig landskapet och med vindens sus i våra öron och saltstänket i ansiktet, såg vi att fyren fanns inom räckhåll.

Upplevelser & Historia

Kullaberg erbjuder mer än bara stigar. Här finns grottor att utforska, liksom små vackra vikar och avskilda stränder där tystnaden endast bryts av havets brus.

Vandringen är också en resa genom historien. Kullabergs fyr, uppförd 1899 och stolt reserande mot himlen, berättar om en svunnen tid då sjöfarten var hjärtat av denna region. Platsen där den 15 meter höga Kullafyren står påminner oss om människans förmåga att åtminstone delvis bemästra naturen. Den är en symbol för vägvisning och hopp, då liksom nu.

Återhämtning & Reflektion

Då och då tog vi pauser längs stigarna, både på väg mot fyren och tillbaka till Mölle hamn, och funderade över hur vackert allt var. Vår vandring blev på så vis inte bara en fysisk aktivitet utan även en källa till inspiration som bjöd på en stunds inre frid.

Vandringsleder

Trevliga Hotell

Grand Hotel

Grand Hotel

Pensionat Strandgården

Pensionat Strandgården

Kullaberg

Hotell Kullaberg

Kullagårdens

Kullagårdens Wärdshus

First Camp

First Camp Mölle-Höganäs

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.