Warsaw

Åk till Warsawa och Njut!

Om du är sugen på en ny destination med mycket att se, göra och smaka skall du definitivt åka till Warsawa, Östeuropas mest lysande pärla. Precis hela stan pulserar av kulturell mångfald med museer, teatrar och konstgallerier som avspeglar Polens rika kulturarv och moderna skapande.

Den polska huvudstadens historia är som en spännande roman, med dramatiska kapitel som berättar om kungar, palats och stora, ödesmättade maktskiftningar. Detta är en stad som andas frihet och dess motståndsvilja och stolthet över att ha överlevt svåra prövningar gör att man känner sig både inspirerad och berörd.

• Strosa genom Gamla Stan, som förstördes till 85% under andra världskriget men återuppbyggts till sin forna prakt och är idag en av Warsawas mest populära distrikt.

Här finns också en intressant blandning av arkitektur, från gamla kyrkor till moderna skyskrapor. Den arkitektoniska mångfalden avslöjar att Warsawa både vuxit genom åren och omdefinierat sig själv för att möta framtidens krav.

Den polska huvudstadens nattliv håller världsklass med allt från trendiga klubbar till mysiga pubar och livliga barer. Under sommarhalvåret samlas många av stadens unga vid picnicplatserna som finns längs mäktiga floden Vistula.

Trots stadens pulserande storstadsrytm finns det ändå gott om gröna oaser. En av dom är Łazienkiparken som med sina småsjöar, broar och vackra Royal Łazienki Museum är en perfekt plats för en paus.

Shoppingsugen? Här finns allt från moderna köpcentrum till vintagebutiker. Ombyggda kraftstationen Powisle Elektrownia är idag en populär saluhall fylld med små krogar, barer och modebutiker.

Smaka gärna av det klassiska polska kökets specialiteter som t ex pierogi (fyllda degknyten) och kielbasa (korv) som serveras på traditionella restauranger och en del moderna kaféer.

“Den polska maten är både god och smakar som en kärleksfull omfamning av landets kultur.”

Warsawa-borna är hjälpsamma och helt klart stolta över sin stad. Dom som kan lite engelska, delar gärna med sig av tips och historier som hjälper till att göra besöket ännu mer minnesvärt.

5 trevliga hotell i Warsawa

Puro

PURO Warszawa Centrum

Indigo

Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat, an IHG Hotel

Sleep Well

SleepWell Boutique Apartments

Nobu Hotel Warsaw

Verte

Hotel Verte

Warsaw
Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.