Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn med gästateljéer

Nordiska Akvarellmuseet har ett magiskt vackert läge vid havet. Egentligen spelar det ingen roll när du besöker det här museet. Den omgivande bohuslänska miljön är vacker året om!

Under sommaren finns det flera platser på de intilliggande träbryggorna och klipporna där du kan bada och få till en fin sommarbränna. Och även om museet har en välrenommerad och populär restaurang och café som heter Vatten, så öppnar från och med juni ett halvdussin skaldjursrestauranger alldeles intill.

Efter att ha tillbringat mer än en timme i Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn har jag betydligt mera respekt för konstnärerna som målar med akvarell. Jag blev också genuint imponerad av museets sätt att presentera sina konstnärer och utställningens pedagogiska utformning.

På Bockholmen, mittemot museet, finns fem gästateljéer som ligger precis vid vattnet. Här kan övernattande gäster njuta av både vila och inspiration med direkt närhet till museet. Ateljéerna används främst för konstnärlig och konstvetenskaplig forskning och utveckling. Vill du boka en gästateljé så skickar du ett mail till: info@akvarellmuseet.org

Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn är verkligen en förstklassig destination för konstälskare i alla åldrar – på en fantastiskt plats i vackra Bohuslän.

Rekommenderas varmt!

www.akvarellmuseet.org

Hotell Nordevik

Hotell Nordevik

Favorithotellet i Skärhamn är Hotell Nordevik som du kan läsa mer om här.

Planera semester

Reseplanerare

Här har du allt samlat på ett ställe så att du kan planera din semester lättare.  Boka hotell, vandrarhem, boka flyg, hyrbil, husbil, byt semesterbostad, passa en hund, bästa sightseeing turerna  och mycket mer.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.