Scandic Grand Central
© Images courtesy of Scandic Grand Central

Scandic Grand Central

Scandic Grand Central  ligger i en pampig byggnad från 1800-talet som de varsamt har renoverat till ett riktigt snyggt och väldesignat hotell.

Mycket New York känsla infinner sig när man stiger in i lobbyn men för att vara alldeles nytt så har de lyckats förmedla en känsla av att det här är ett hotell som har funnits länge utan att för den saken skull kännas omodernt. Tvärtom känns det välkomnande och mysigt.

De sköna sofforna i lobbyn inbjuder till att man genast vill slå sig ner och insupa atmosfären.

Inredningen är en blandning av moderna såväl som vintage möbler och kraftiga färgtoner.
Det krämvita kaklet som påminner mycket om New York och dyker upp både i restaurangen och i hotellrummens badrum. I restaurangen mixas det fint med det marockanska kakelplattorna på golvet.

Rummen går i dämpande färger och mitt rum hade en härlig liten soffhörna, stora vackra fönster, ett smart litet skrivbord samt ett mycket fräscht badrum.

Överallt hänger intressant fotokonst av Mattias Edwall. De är en serie fotografier som går under temat ”urban personalities” som avbildar kända stockholmare i deras vardagsmiljö.

Runt ena hörnan sträcker sig Teaterbrasseriet och en trappa upp huserar Accoustic Bar med livespelningarna flera kvällar i veckan. Härligt stora fönster skapar bra reklam mot gatan.

Scandic Grand Central. som namnet skvallrar om, ligger ett stenkast från Stockholms central men också nära Oscarsteatern och Casino Cosmopol för dom som är sugna på lite kultur och gambling eller kanske både och!

Boka Scandic Grand Central

Scandic</div© Images courtesy of Scandic Grand Central

Gå med i vårt nyhetsbrev

Massor med härliga hotelltips.

Tack! Nu finns du med på våra utskick.